Két helikopter is landolt

2024.07.19. 18:29

Családi napot szerveztek az Airbus gyulai gyárában – galériával

Családi napot szervezett az Airbus Helicopters Hungary pénteken a gyulai gyárában munkatársai és családtagjaik számára. A rendezvényre két magyar honvédségi Airbus helikopter is érkezett, amelyek lenyűgözték a gyermekeket.

Licska Balázs

Harmadik alkalommal szervezett az Airbus Helicopters Hungary családi napot a gyulai gyárában. A szakemberek és családtagjaik számára meghirdetett program keretében két magyar honvédségi Airbus helikopter is landolt, amelyeket közelről is szemügyre vehettek a gyermekek, akikre emellett többek között játszóház és ajándékok sora ugyancsak várt.

airbus, családi nap
Két magyar honvédségi Airbus helikopter is landolt az Airbus gyulai gyárában rendezett családi napon. Fotó: Bencsik Ádám

Többen tesznek, mint hogy alkatrészeket gyártanak

Olivier Malherbe, az Airbus Helicopters Hungary ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a gyulai gyárban a termelés idén immár a második évébe lépett. A munka sokkal több annál, mint hogy helikopterek számára alkatrészeket gyártanak. Hiszen az a lényeg, hogy kiszolgálhassák az ügyfelek igényeit, hogy támogathassák őket. Az ügyfeleik pedig a járművekkel életeket mentenek, katasztrófák idején avatkoznak be, országokat és embereket védenek, turistákat szállítanak – vagyis magasztos küldetéseket teljesítenek.

Több mint száznyolcvanan dolgoznak az Airbus gyulai gyárában

Hozzátette, hogy a családi nap lehetőséget ad arra, hogy áttekintsék, mi is történt az elmúlt időszakban. Tavaly a gyulai gyárban száznál kevesebben dolgoztak, mostanra viszont a létszám elérte a száznyolcvanötöt. A cég árbevétele is jelentősen nőtt az egy évvel korábbihoz képest, és immár bonyolultabb, összetettebb alkatrészeket gyártanak. Szoros kapcsolatot építettek ki különböző intézményekkel, köztük iskolákkal.

Megalapozták a légiipart a térségben

Úgy véli, hogy a felfutás első időszakát sikeresen teljesítették, és úttörők lévén megalapozták a térségben légiipart, amely fejlődni fog. Kiemelte, miszerint a következő hónapokban, években sok feladatot kell megoldaniuk, de azt mondta, hogy arra, amit eddig elértek, büszkék lehetnek. Azt kívánta, hogy miközben a világ folyamatosan változik, az Airbus gyulai gyára legyen az elkötelezettség, a siker, a harmónia és a béke szigete.

 

Közösséget teremtenek a családi nappal

A megnyitón dr. Görgényi Ernő polgármester ugyancsak azt hangsúlyozta, hogy egyre többen, nagy létszámban dolgoznak az Airbus gyulai gyárában. Hosszú út vezetett odáig, mire összeállt ez a csapat. 

Visszaemlékezett 2017-re, amikor két orosz gyártmányú, magyar honvédségi helikopterrel azért érkezett ide a cég vezetése, hogy megtekintse a beruházás, az Airbus leendő gyárának helyszínét, amely akkor mindössze egy füves terület volt. Párhuzamot vont, miszerint most, a családi napon a hazai honvédség két Airbus helikoptere landolt a modern gyár területén.

A gyulai városvezető megjegyezte, hogy a gyulai önkormányzat családbarát, és örömtelinek nevezte, hogy a cég szintén foglalkozik nemcsak a munkatársaival, hanem a családtagjaikkal is. Úgy véli, ezzel teszi közösséggé azt a csapatot, amely a gyárban dolgozik. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában