Fejlesztések

2024.07.22. 09:28

Gádoros energiahatékonyságot növelő beruházásokat tervez

Második polgármesteri ciklusát kezdheti meg dr. Szilágyi Tibor Gádoros élén, miután a nagyközség lakói ismételten bizalmat szavaztak neki a június 9-i önkormányzati választásokon.

Csete Ilona

Dr. Szilágyi Tibor és Erdős Norbert a találkozón a pályázati lehetőségekről is beszélt

Forrás: Facebook

Gádoros polgármestere Orosházán találkozott Erdős Norbert országgyűlési képviselővel.

Szó esett arról, hogy a gádorosi önkormányzat keresi az energiaszükségletet csökkentő, valamint az energiatakarékos lehetőségeket, ugyanis az intézményeinél felhalmozódtak a kifizetetlen közüzemi számlák. Ehhez állami segítségnyújtást szeretnének igénybe venni – számolt be az egyeztetésen elhangzottakról a politikus a közösségi oldalán.

Beszéltek arról, milyen pályázatokat érdemes megcélozni a település fellendítésére. A Magyar Falu Program keretében lehetőség nyílik az önkormányzat belterületi útjainak felújítására, ezeket célszerű figyelni. Az eddig elnyert pályázatok (belterületi utak felújítása, Kossuth utcában a csapadékvíz elvezetése, a közösségi ház, valamint a bentlakásos intézmény energetikai felújítása) előrehaladási jelentése megtörtént. A megvalósultak esetében pedig (a külterületi út, a temető felújítása, a polgármesteri hivatal belső felújítása) az átadási ünnepség szervezésén gondolkodik a hivatal.

A megbeszélésen a gádorosi evangélikus templom felújítása is szóba került. Külső forrásokat keresnek, ugyanis sem az egyházközségnek, sem az önkormányzatnak nem áll módjában fedezni az átfogó, külső-belső felújítás költségeit. Márpedig az értékeket védeni, őrizni kell, úgy az épített örökséget, mint egy település közösségi értékeit, amelyekből Gádoros nem szenved hiányt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában