Tervezett beruházások

2024.07.26. 12:58

A Hirschmann és a Mondi miatt ültek össze Békéscsabán

Támogatta a Hirschmann és a Mondi törekvéseit is a városi közgyűlés Békéscsabán, ugyanis a grémium pénteki, a városháza Mokos termében tartott ülésen a cégek tervezett fejlesztéseinek érdekében módosították az úgynevezett településrendezési eszközöket.

Licska Balázs

Szarvas Péter polgármester az ülésen elmondta, hogy érthető a Hirschmann és a Mondi kérése, a vállalatok a mostani gazdasági körülmények között is jól teljesítenek. A cégek ügyeiben gyors döntésekre volt szükség, ez indokolta, hogy a városi közgyűlés soron kívüli ülést tartson.

Hirschmann
A Hirschmann és a Mondi beruházásainak érdekében módosították Békéscsabán, a városi közgyűlés ülésén a településrendezési eszközöket
Fotó: Bencsik Ádám

Mit tervez a Hirschmann és a Mondi?

A békéscsabai képviselő-testület elé került előterjesztésben részletezték, hogy miért is kell módosítani a településrendezési eszközöket. A változtatásokat egyébként a grémium egyhangúlag támogatta, megszavazta.

  • A Hirschmann Car Communication Kft. a telephelye fejlesztése érdekében megvásárolt a Csorvási úton három ingatlant, és ezeket a saját, meglévő, szomszédos központi gyáregységéhez csatolná. A telekösszevonás érdekében módosítani kell az itteni övezet besorolását. A telekösszevonás után a kft. a meglévő épületek egy részét elbontaná, a megmaradó, értékes épületekből irodaépületeket hozna létre, valamint a Csorvási út felől egy újabb tehergépjármű-bejárót is kialakítana.
  • A Mondi Békéscsaba Kft. a parkolóként használt ingatlanán állványra szerelt, a parkolókat fedő napelemparkot kíván létesíteni. A településrendezési eszközöket úgy módosították, hogy ez a beruházás megvalósulhasson.

Kiemelt fejlesztési területről is döntöttek

Mind a két esetben igaz, hogy a tervezett beruházás területét a fejlesztés megvalósítása érdekében a városi közgyűlés kiemelt fejlesztési területté nyilvánította. Így a településrendezési eszközök módosítását egyszerűsített eljárással is le lehet folytatni.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában