Fellángolnak a betegségek

2024.07.10. 18:22

A rekkenő hőségben többször hívják a mentőket Békésben

Hangai József mentőtiszt, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa érdeklődésünkre szerdán délután közölte, az elmúlt 24 órában az előző év ugyanezen napjához képest 19 százalékkal több esetben nyújtottak segítséget bajtársai.

Nyemcsok László

Hangai József kitért arra, hogy hőségriadó idején általában 20 százalék körüli feladatszám-emelkedést tapasztalnak, az előző 24 órában a múlt év ugyanezen napjához képest 19 százalékkal több esetben nyújtottak segítséget területükön, melyhez Békés vármegye is tartozik.

mentők, riasztás, hőség, mentőszolgálat
Hangai József kitért arra, hogy hőségriadó idején általában 20 százalék körüli feladatszám-emelkedést tapasztalnak. Fotó: MW-archív

– Ilyenkor gyakrabban találkozunk krónikus betegségek akut fellángolásaival, közlekedési balesetekkel, de akár az egyértelműen meleggel összefüggésbe hozható hőségájulással, hőkimerüléssel is – hangsúlyozta Hangai József. – Fontos a megfelelő (felnőttek esetében 3-4 liter) folyadékfogyasztás, nagyobb figyelem a közlekedésben és a fürdőzési szabályok betartása. Ezekkel kapcsolatban rendszeresen osztunk meg tanácsokat az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalain.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában