Segítség

2024.07.24. 16:26

Iskolakezdési támogatás igényelhető Mezőberényben

Iskolakezdési támogatás igényelhető Mezőberényben – tájékoztatott Facebook-oldalán Siklósi István, a város polgármestere. A településvezető több részletre is kitért az iskolakezdési támogatás kapcsán.

Papp Gábor

Az iskolakezdési támogatás feltételeit az önkormányzat vonatkozó rendeletében részletesen szabályozzák. A legfontosabbak, hogy a családban az 1 főre jutó jövedelem nem haladhatja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 300 százalékát (85 ezer 500 forint). Gyermekenként maximum 15 ezer forint támogatás adható. A támogatást igényelni a szociális irodán lehet, a szükséges igazolásokkal együtt.

iskolakezdés, támogatás, Mezőberény
Siklósi István elmondta, iskolakezdési támogatás igényelhető Mezőberényben. Fotó: Illusztráció

Az igényléshez csatolni kell a háztartás tagjai jövedelmének hitelt érdemlő igazolását, a háztartás tagjainak mezőberényi lakcímét, vagy tartózkodási helyét igazoló okmányt és nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy életvitelszerűen Mezőberényben él, illetve melyik lakcímen él.

Iskolakezdési támogatás címen egyéb szociális támogatás állapítható meg a mezőberényi képviselő-testület által a költségvetési rendeletben meghatározott keretösszeg erejéig, annak az általános iskolába járó, mezőberényi lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező tanulónak, akinek háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 300 százalékát. A támogatás eseti, 15 ezer forint összegű, pénzbeli támogatás. Az iskolakezdés komoly terheket ró a családokra, ezen próbál enyhíteni az önkormányzat.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában