Bicikliút

2024.07.11. 07:04

Figyelnek a kerékpárosokra Sarkadkeresztúron

Újrafestették a kerékpáros átvezetés jeleit, a sárga négyzeteket a Vörösmarty és a Hunyadi utcák kereszteződésében, valamint több régi jelzőtáblát is vadonatújra lecseréltek a települést keresztülszelő bicikliút mentén – ismertette Bakucz Péter, Sarkadkeresztúr polgármestere.

Licska Balázs

Hozzátette, hogy mintegy húszéves a Sarkadkeresztúron keresztülvezető kerékpárút, és most annak mentén vadonatújra cserélték a bicikliutat, valamint a gyalog- és kerékpárutat jelző táblákat, továbbá az autósokat a bringásokkal szemben elsőbbségadásra kötelező jelzéseket. Összesen mintegy félszáz jelzőtábla újult meg ezzel szerte a településen.

kerékpáros, átvezetés, biciklisek, közlekedés
Újrafestették a kerékpáros átvezetést is. Fotó: Licska Balázs

Elsősorban azért, hogy elkerülhessék a baleseteket, hogy az autósokat a bringásokra figyelmeztessék, újrafestették a Vörösmarty és a Hunyadi utcák kereszteződésében a kerékpáros átvezetést jelző sárga négyzeteket is. Mint fogalmazott, ezzel nem csak a közlekedés biztonságát erősítették a forgalmas csomópontban, hiszen a település képét ugyancsak javították.

Bakucz Péter polgármester hangsúlyozta, hogy a mintegy 500 ezer forintos fejlesztést az önkormányzat teljes mértékben saját forrásból fedezte.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában