Etikai bizottság

2024.07.15. 09:39

Leel-Őssy Gábor: Gyurcsány megfutamodott

Gyurcsány Ferenc „telesz... a gatyáját” – így értékelte Leel-Őssy Gábor, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke nem vett részt azon az etikai bizottsági meghallgatáson, amelynél pont ő kezdeményezte a gyulai párttag kizárását. Leel-Őssy szerint a DK-ban hibákat hiába halmoztak, és ha így haladnak, akkor a 2026-os országgyűlési választáson az 5 százalék elérése is nagy feladat lesz.

Beol.hu

– Gyerekkoromban, a grundon ez úgy volt, hogy ha valaki bemószerolt valakit, akkor odaállt elé, ha pedig ehelyett megfutamodott, akkor azt mondtuk, hogy „telesz... a gatyáját” – fogalmazott Leel-Őssy Gábor, akit a napokban hallgatott meg a DK etikai bizottsága. A grémiumnál Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke kezdeményezte a volt gyulai választókerületi elnök kizárását, mivel a párttag az elmúlt időszakban több kritikát is megfogalmazott, azt is mondta: Gyurcsány Ferencnek le kellene mondania a DK éléről.

Leel-Őssy Gábor, DK, Demokratikus Koalíció, Gyurcsány Ferenc
Leel-Őssy Gábor szerint a DK-t az elmúlt években politikai haszonlesők lepték el. Fotó: MW
Fotó: Bencsik Ádám-archív fotó

Leel-Őssy Gábor elmondta, hogy egy 70 oldalas összeállítással érkezett az etikai bizottsági meghallgatásra. Hangsúlyozta: két évvel ezelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy baj van és lesz. Szerinte az, amit vizionált, bejött, úgy véli, hogy a Demokratikus Koalíció Waterloo-ját élték meg június 9-én. Azt kérte, mutassanak rá, hogy mi az, amiben nem volt igaza. Kíváncsi a folytatásra, bár meglátása szerint csekély az esély arra, hogy mindezek hatására Gyurcsány Ferenc lemond.

Leel-Őssy Gábor: a párt feladta az ideológiáját

– A párt feladta az ideológiáját. Az identitás alapja az őszödi beszéd volt. Azonban az elmúlt időszakban politikai haszonlesők lepték el DK-t, amit nem lett volna szabad megengedni. Ezt a problémát két éve is jeleztem, többek között Gyurcsány Ferencnek, arról az ülésről jegyzőkönyv is készült – folytatta Leel-Őssy Gábor. Arra a felvetésre, hogy ha lemondana a DK elnöke, megoldódnának-e a problémák, így felelt:

– Alapvető paradigmaváltásra lenne szükség, egy demokratikus centrumot kellene létrehozni. Az egyes pártok összefogása és az előválasztás nem működik. Olyanokra van szükség, akik egy magasabb cél érdekében képesek hátralépni. Ezt Gyurcsány Ferenccel nem lehet megtenni – magyarázta. Szerinte az elmúlt időszakban hibát hibára halmoztak, és ha így haladnak, akkor a 2026-os országgyűlési választáson a DK-nak az 5 százalék elérése is nagy feladat lesz.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában