Klímás helyiségeket biztosítanak

2024.07.18. 10:01

Az ember az első, de figyelnek a madarak, méhek itatására is Lőkösházán – videóval

Lőkösháza önkormányzata a kánikulában több helyen biztosít klimatizált pihenési lehetőséget az intézmények nyitvatartási idejében, 7–16 óráig. Mégpedig a községházán, a könyvtárban, a községi konyha ebédlőjében, az egészségügyi alapellátás várótermeiben: háziorvosi, fogorvosi rendelő.

Nyemcsok László

Szűcsné Gergely Györgyi polgármester elmondta, a fentiek mellett a kistérségi működtetésű gondozási központban is lehet pihenni. A polgármester újabb közleményében is arra kérte a falu lakóit, hogy amennyire csak tehetik, vigyázzanak magukra és egymásra. Ha nem látják a szomszédot mozogni, jelezzék a hivatalnak.

A víz forróságban mindenkinek jól jön
A víz forróságban mindenkinek jól jön Forrás: Szűcsné Gergely Györgyi/Facebook

– Az emberek mellett ebben a forróságban már napok óta fokozottan figyelünk a madarak, a méhek és egyéb apró állatok itatására – ecsetelte Szűcsné Gergely Györgyi. – A Lőkösházi Bréda Vadásztársaság a külterületen végzi a vadak itatását. Az általános iskolások már korábban elkészítették a maguk madáritatóját, az önkormányzat most csatlakozott ehhez a nemes kezdeményezéshez. Jelenleg a hivatalban két itatót, az Alapítók útjára, a közkúthoz közel, a nagy hársfa alá egy itatót helyeztünk ki. Mindenkit arra kérünk, ha teheti, itassa a madarakat, méheket!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában