Elismerés

2024.07.25. 16:01

Posztumusz díjat kapott az egykori eleki háziorvosi asszisztens

A városban szolgáló egészségügyi dolgozókat köszöntötték nemrégiben Semmelweis nap alkalmából Eleken. Az eseményen először adták át az "Elek Egészségügyéért Kitüntetést", melyet Mikló Sándorné posztumusz kapott meg.

Vincze Attila

– 2024. május 31-én mély megdöbbenéssel fogadtuk a hírt, hogy a méltán nagy tiszteletben álló, városunkban 1981 óta, egyetlen nap táppénz nélkül, háziorvosi asszisztensi szolgálatot ellátó, mindig segítőkész Mikló Sándorné, a mi Évink, 62 éves korában, méltóságteljesen viselt, hosszú betegség után elhunyt – számolt be Facebook-oldalán Szelezsán György polgármester.

Az "Elek Egészségügyéért Kitüntetést" posztumusz kapta meg Mikló Sándorné, melyet férje és gyermekei vettek át Szelezsán György polgármestertől

Ahogy a bejegyzésben olvasható, Elek Város Önkormányzata képviselő-testületének döntése alapján a díjat első alkalommal posztumusz adományozta Mikló Sándorné részére. A díjat már sajnos csak a férje és gyermekei vehették át. Mint a városvezető írta, Mikló Sándorné az embertársai megsegítésére szentelte az életét, mindig, minden körülmények között, saját mérhetetlen fájdalma ellenére is dolgozott és nem panaszkodott. A polgármester hozzátette, méltó helyre került a kitüntetés, távozásával értékes, aktív és odaadó tagját vesztette el közösségük. Isten nyugosztalja! 

Mikló Sándorné 62 éves korában, méltóságteljesen viselt, hosszú betegség után 2024. május 31-én hunyt el
Forrás: Szelezsán György Facebook-oldala

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában