Új főigazgató

2024.07.16. 10:30

Találják meg az orosházi fiatalok helyben a nekik megfelelő szakképzést!

A Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója Pörneki Attila let júliusától. Az orosházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban az intézmény igazgatói feladatát pedig Palotás-Rózsa Diána igazgatóhelyettes látja el. A 4. számú választókerület országgyűlési képviselőjével, Erdős Norberttel találkoztak.

Csete Ilona

Az országgyűlési képviselő, Erdős Norbert e változás apropójából találkozott a két új vezetővel Orosházán. A megbeszélés fő témája a térség munkaerőpiaci elvárásai, valamint az ehhez igazodó szakképzési struktúra kialakítása, fenntartása volt – számolt be közösségi oldalán a politikus.

szakképzés, Pörneki Attila, Erdős Norbert, Orosháza
Palotás-Rózsa Diána és Pörneki Attila Erdős Norberttel: átbeszélték a szakképzés helyzetét. Fotó: Facebook/Erdős Norbert oldala

– Egyetértettünk abban, hogy komoly figyelmet kell fordítani a felnőttek oktatására, amelyben nagy potenciált látunk. A másik kiemelt feladat az elkövetkezendő években a fiatalok helyben tartása – hogy az ott élő fiatalok Orosházán találják meg a képzési lehetőségek közül a nekik megfelelőt. A térségből való elvándorlást a jól képzett és szakmájukban elhelyezkedni tudó fiatalok megtartása tudja csak csökkenteni. Ehhez pedig az oktatási intézményeknek folyamatosan alkalmazkodni kell – fogalmazott Erdős Norbert.

Fontos szerepet töltenek be a szakképzési centrumban

A Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola fontos stratégiai szerepet tölt be a szakképzési centrumban, hiszen nagyon jó az elhelyezkedése. Az új igazgató mindent megtesz, hogy a jelenlegi pozitív mutatókat tovább tudja emelni, és minél több fiatalnak meg tudják mutatni, hogy „Egy jó szakma, biztos munka!” . A centrum célja ezeknek az elvárásoknak való megfelelés minden tagintézmény tekintetében. A megbeszélésünk ehhez nagyon jó alapokat adott, és lendületet a további együttműködéshez – áll a bejegyzésben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában