Forróság

2024.07.16. 17:39

Így öntözik a virágokat, a cserjéket, a fákat Békéscsabán - videóval

Folyamatosan, a forróság idején pedig fokozottan ügyel a zöldfelületek gondozására, közte öntözésére az önkormányzat Békéscsabán. Összesen több ezer négyzetméternyi virágágyást és cserjefelületet, valamint több száz facsemetét locsolnak szerte a városban – ismertette Hadabás Ildikó, a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. üzemeltetési vezetője.

Licska Balázs

Kedden a szoborsétányon lévő virágágyásokat, cserjefelületek is megöntözték a városgazdálkodási kft. szakemberei

Fotó: Bencsik Ádám

A szakember hangsúlyozta, hogy az egész város területén zajlik a munka, figyelnek az egynyári virágokkal beültetett virágágyásokra, a cserjefelületekre, illetve az elmúlt időszakban rengeteg facsemetét ültettek Békéscsabán, ezek gondozása szintén a feladat részét képezi. A Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. berkein belül öt brigád 13 munkatárssal végzi az öntözést, de alvállalkozót is bevonnak a munkába. 

locsolás,öntözés,virágok, meleg, Békéscsaba
Kedden a szoborsétányon lévő virágágyásokat, cserjefelületek is megöntözték a városgazdálkodási kft. szakemberei. Fotó: Bencsik Ádám

Jaminától a CsabaParkon át Gerláig öntözik a virágokat, a cserjéket, a fákat

Békéscsabán összesen 1310 négyzetméternyi egynyári virágokkal ékesített virágágyás található – ha szükséges, akkor ezeket minden nap öntözik –, illetve ezeknél 2500 négyzetméternyi cserjefelület díszeleg. 

Ugyanakkor szerte a településen – Jaminától Gerlán és Mezőmegyeren át Fényesig – további 3000 négyzetmétert foglalnak el a cserjék, ezek, valamint az 532 facsemete gondozásáról, jellemzően heti kétszeri locsolásáról szintén gondoskodnak.

A CsabaPark zöldfelületeinek ápolása ugyancsak a kft. feladatai közé tartozik, itt 170 facsemete található. Itt is akadnak bőven cserjefelületek, mintegy 2000 négyzetméteren, illetve 18 kőedénybe egynyári virágokat telepítettek, ezeket a mostani kánikulában napi rendszerességgel öntözik.

Grandiózus számok – foglalta össze Hadabás Ildikó üzemeltetési vezető, hogy összességében több ezer négyzetméternyi virágágyás, cserjefelület, valamint több száz facsemete ápolásáról gondoskodik a városgazdálkodási kft.

Automata berendezések is segítik a munkát

Az öntözést automata berendezések szintén segítik Békéscsabán. Két évvel ezelőtt az Árpád fejedelem téren, a Petőfi ligetben és a Szent István téren létesítettek ilyen rendszereket. Így összességében immár nyolc helyszínen találhatók automata öntözőrendszerek, amelyekkel 6000 négyzetméternyi felület locsolható: a vasútállomásnál, az Andrássy úton, az U-alakúnál, a Korzó téren, az Omaszta-parkban, valamint a főtéren, az Árpád fejedelem téren és a Petőfi ligetben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában