Összefoglaló

2024.08.17. 20:56

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. augusztus 17.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. augusztus 17-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Éveken át terrorizálta a szüleit egy mezőhegyesi férfi. 

Veszélyesebbé vált az európai vasúti közlekedés, a legtöbb bűncselekményt migránsok követik el. Az idei év első felében az állomásokon elkövetett 13 543 erőszakos bűncselekmény mintegy felét – ez közel 27 százalékkal több, mint két évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban – külföldi állampolgárok követték el – hívta fel a figyelmet a NiUS német médiaszervezet.

Vécépapírrabló és a pislogó kertitörpe, avagy az elmúlt évek legviccesebb magyar bűnesetei. A rendőri munka minden komolysága ellenére tartogat az egyenruhások számára olyan eseteket is, amelyek láttán-hallatán kikerekedik a szemük – írja a rendőrség hivatalos honlapján, ahol csokorba szedték az elmúlt évek legnevetségesebb bűneseteit.

Utazni készül? Ezekre nagyon figyeljen a nyaralós posztoknál. Egész évben ezekre a napokra várunk, nem csoda, ha szeretnénk megosztani az utazási élményeinket másokkal is. Érdemes azonban megfogadni néhány jó tanácsot, mielőtt az internetet elárasztjuk a nyaralásunk képeivel.

Mesterséges intelligencia (MI) által irányított rendszert állítottak munkába Tokióban, amely a magasban elhelyezett kamerák képeit feldolgozva meggyorsítja a nagyobb földrengések okozta károk észlelését és elhárítását.

Családi forgataggal hívta fel a figyelmet jótékonysági programjára az Ökumenikus Segélyszervezet. A 1353-as adományvonal hívásával bárki csatlakozhat a tizenharmadik Iskolakezdés együtt! országos segélyakcióhoz.

Változik a vonatok, buszok közlekedési rendje a hosszú hétvégén. Az előttünk álló hosszú hétvégén és az ünnepen várhatóan sokkal többen utaznak a vonatokon és a távolsági buszokon, mint egy átlagos hétvégén. Erre készülve a MÁV-START figyeli az utasforgalmat, és ha kell, több kocsival indítják az InterCity-vonatokat.

Az ünnepélyes megnyitóval, illetve a Békési Helyi Értékek kiállításával kulturális közponban látható kiállításával megkezdődtek a XXVI. Madzagfalvi Napok szombaton délelőtt.

Augusztus elsején kiderült, hogy az idei Magyarország Tortája verseny győztese a Kovács Alfréd és az Édes Vonal cukrászda Mákvirág nevű kreációja nyerte el. A Cukrász Ipartestület most közzétette azon cukrászdák nevét, ahol - az Magyar Ízek utcája rendezvény után is - lehetőségünk lesz megkóstolni ezt a remekművet.

A Gyulai Várszínház 61. évadában összesen 44 programot, négy új, saját bemutatót, köztük három ősbemutatót, három színházi, két zenei fesztivált valósítottak meg a teátrum szervezésében. A fizető nézőszám mintegy 20 százalékkal haladta meg a tavalyit, körülbelül 10 ezren tekintették meg a különböző eseményeket, míg a jegyárbevétel 65 százalékkal emelkedett a 2023. évihez képest – mondta dr. Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója a pénteki évadértékelő sajtótájékoztatón.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában