Összefoglaló

2024.08.24. 19:47

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. augusztus 24.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. augusztus 24-én.

Beol.hu
a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírösszefoglaló
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Több mint 1400 darab eredeti, számos történelmi korból származó érme látható azon a numizmatikai kiállításon, mely a közelmúltban nyílt meg a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeumban. Az egyedülálló érmegyűjteményről Csesznak Zsolt, az intézmény régészeti asszisztense, a tárlat kurátora árult el részleteket.

A Bringás vándor csapatok rendre betérnek a békéscsabai Munkácsy Emlékházba is, így volt ez a napokban is, de ezúttal muzsikaszó is felcsendült.

El kellett volna ítélni Áchim L. András meggyilkolásáért Bajcsy-Zsilinszky Endrét – hangzott el azon az előadáson, amelyet pénteken tartottak Békéscsabán, a Hajnal István Kör Társadalomtörténeti Egyesület rendezvénye keretében. Arról, hogy mi történt a végzetes napon, két verzió látott napvilágot a vallomások alapján.

Száztíz éve született Irányi Dezső, a legendás tanár és író, akinek tiszteletére pénteken Volt egyszer egy Dodó bácsi címmel emlékülést szerveztek Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtárban. Irányi Dezső emlékére kiállítást nyitottak és kötetet is kiadtak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában