Összefoglaló

2024.09.02. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 2.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. szeptember 2-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Az elmúlt napokban két tinédzser tragikus halálát okozta a figyelmetlenség és a KRESZ szabályok megszegése a síneken. A MÁV nyomatékosan kéri a szülőket és a pedagógusokat, hogy minden lehetséges eszközzel hívják fel a fiatalok figyelmét a vasúti közlekedés veszélyeire! A minden esetben vétlen mozdonyvezetők súlyos traumát élnek át a balesetek során, különösen akkor, amikor fiatalt gázolnak halálra. Idén a MÁV hálózatán már 56 baleset történt vasúti átjáróban, amelyek során tizenöten vesztették életüket – olvasható a vasúttársaság honlapján.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a két fiatalkorú férfinak a bűnügyi felügyeletét, akik egy kiskorú sértettel végezhettek erőszakkal szexuális cselekményt.

A Fővárosi Törvényszék hétfői ítéletében 13 év fegyházbüntetésre ítélte a Quaestor-ügy elsőrendű vádlottját. Tarsoly Csaba Istvánt tíz évre a közügyektől is eltiltották, továbbá elrendelték az őrizetbe vételét legfeljebb 72 órára. A többi tíz vádlott közül a másod- és negyedrendű vádlott kivételével mindenkire büntetést szabtak ki. A legsúlyosabbat, 16 év fegyházbüntetést a harmadrendű vádlott kapta, őt szintén őrizetbe vették 72 órára – közölte az MTI.

A rettentő hőségben teljesen kiszáradtak a Békés és Csongrád vármegye határánál lévő Kakasszéki-tavak. Elpusztult a sok hal, hüllő és kétéltű, lassan teljesen eltűnnek a madarak. A Promenad24.hu utánajárt, mégis hogyan történhetett meg a nagy aszályban ez az ökológiai katasztrófa.

A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza fővonalon, a Mezőtúr–Orosháza–Mezőhegyes, a Püspökladány–Szeghalom–Kötegyán–Békéscsaba vonalon előre tervezett éjszakai, zajjal járó karbantartást végeznek a vasúti pályán. A zajterheléssel járó éjszakai munkavégzés miatt a lakosság megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.

Elindult a Digitális Állampolgárság Program, egyre több ügyet intézhetünk sorban állás nélkül. Mostantól már mobillal is igazolhatjuk magunkat a rendőrnél.

Átadták a megújult és immár műfűvel borított sportpályát Méhkeréken, az általános iskola hétfői tanévnyitó ünnepségén. Az intézmény nevelőtestülete augusztus 20-a alkalmából miniszteri elismerő oklevelet érdemelt ki, ezt szintén a rendezvényen nyújtották át.

Addig nem lehet használni a József Attila és a Deák utcát összekötő kishidat, és le is lesz zárva, amíg le nem zárul a közlekedési hatósági forgalomba helyezési engedélyezési eljárása – ismertették a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.-nél, felhívva a figyelmet egy, a kishíd átadását követő, fontos változásra is.

A tanévkezdés kapcsán sajtótájékoztatót tartott a gyermekek biztonságát erősítő, az iskolások szabályos közlekedésre nevelését célzó programjairól a rendőrség hétfőn reggel Békéscsabán, a Petőfi utca és a Bartók Béla út kereszteződésénél. Az iskola rendőre és a Zebrazsaru-kezdeményezések lényegét Szombati Andrea szóvivő ismertette.

Különös kopogást hallanak az űrállomáson rekedt amerikai űrhajósok. Barry Wilmore űrhajós segítséget kért a NASA-tól, hogy derítsék ki, mi okozza a szonárszerű hangokat.

Meglepő, de az önzőnek tartott macskák ismerik az igazi, mély gyászt. Tudósok igazolták, hogy a macskák gyászolnak egy házi kedvenc elvesztése miatt, beleértve még a kutyákat is.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában