Összefoglaló

2024.09.05. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 5.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. szeptember 5-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Víz és étel nélkül, láncra verve hagyta kutyáját egy férfi Sarkadon, miután elköltözött a házából. A kutyát lesoványodva, betegen szállította el a gyepmester, majd értesítette a rendőrséget. A férfi ellen állatkínzás vétség gyanúja miatt indult eljárás, a vizsgálatot a napokban fejezte be a Sarkadi Rendőrkapitányság.

Azt mondták az álláskeresőknek, hogy övék a munka, csak előtte részt kell venniük egy képzésen, amely persze fizetős. Az áldozatok utaltak, az állást hirdetők pedig felszívódtak. A csalók egyik újabb módszerére hívta fel a figyelmet a rendőrség.

Az úszó Konkoly Zsófia aranyérmet szerzett csütörtökön az S9-es sérültségi kategória 200 méter vegyes számában a párizsi paralimpián.

Az új magyar KC-390 katonai szállítógépnek nem ez az első landolása Kecskeméten, hiszen áprilisban már több mint két hetet töltött a repülőbázison, amikor a speciális, NATO kommunikációs eszközök beépítését és ezek validációját végezték el rajta. A gép Magyarországra a brazíliai gyártási munkálatok befejezését követően tért vissza.

Életbe lépett az a szabályozás, amely korlátozza az iskolákban a mobiltelefonok használatát. Bár a diákok bevihetik a készülékeiket az intézményekbe, azokat le is kell adniuk. Több Békés vármegyei általános és középiskolában meséltek arról, hogy miként gyűjtik be a mobiltelefonokat, hogy hol tárolják azokat a nap folyamán, illetve, hogy a diákok hogyan kapják vissza a készülékeiket.

"Minden ami szilva" – ezzel a jelmondattal csábítja vendégeit Szarvas gasztrokulturális fesztiválja. A XXVI. Szarvasi Szilvanapok szeptember 13. és 15. között új környezetben, a Kacsa tónál várja a szilvás ételek kedvelőit, valamint azokat, akik szívesen töltenének el egy szórakoztató hétvégét a Körös-parti kisvárosban.

Újra használható teljes mértékben a kerékpárút az Árpád soron – ismertette Szarvas Péter polgármester.

Azt állítják, a Facebook, a Google és az Amazon tényleg lehallgatja az okostelefonokat. A felhasználók régen aggódnak emiatt: túl gyakoriak a „véletlen egybeesések”, hogy a telefonjuk közelében folytatott beszélgetések után annak megfelelő reklámok bukkannak fel okosholmijaikon. Egy nagy médiakonszern újonnan kiszivárgott prezentációja azt sugallja, hogy nem képzelődtek.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában