Négy kar

2024.09.03. 06:35

Harry Potter-es gólyatábort szervez Békéscsabán a Gál Ferenc Egyetem – videóval, galériával

A békéscsabai campuson szervezi meg ezen a héten gólyatáborát a Gál Ferenc Egyetem mind a négy – a békéscsabai, a gyulai, a szarvasi és a szegedi – karának elsősei számára. A Harry Potter-es tematikában több napon át zajló gólyatábort hétfőn nyitották meg a békéscsabai campus könyvtárában. A gólyáknak a felsőbb évfolyamosok azt kívánták, hogy élvezzék ki a következő évek minden percét, mert azok fénysebességgel repülnek el.

Licska Balázs

A Gál Ferenc Egyetem (GFE) rektorhelyettese, dr. Janka Ferenc egy idézettel indított, miszerint a művészet feladata nem az igények kielégítése, hanem azok ébresztése. Úgy véli, az oktatás is erről szól: ki kell elégíteni egy régió, a munkáltatók, a szülők és a hallgatók igényeit, ám szerinte egy felsőoktatási intézmény ennél többet is nyújthat, igényessé tehet. Szólt az élethosszig tartó tanulás fontosságáról, hogy nem elég a minimumra törekedni, hogy örömöt lehet lelni az ismeretek szerzésében. A tanulás mellett lényeges a nevelődés is, szerinte ebben a gólyatábor egy lépést jelent. Azt kívánta, hogy legyen a gólyatábor szórakoztató, vidám, és találkozzanak az elsősök a GFE által nyújtott értékekkel.

gólyatábor, Harry Potter, Gál Ferenc Egyetem, Békéscsaba
Négy karról, a békéscsabairól, a gyulairól, a szarvasiról és a szegediről érkeztek elsősök a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai, Harry Potter-es tematikában zajló gólyatáborába
Fotó: Bencsik Ádám

A gólyatáborban összekovácsolódik egy mag

A Gál Ferenc Egyetem gyulai, egészség- és szociális tudományi karának dékánja, dr. Vincze Gábor kiemelte, hogy a szociális és egészségügyi terület felértékelődött az elmúlt időszakban. A képzések komoly hagyományokkal bírnak Gyulán, és a városban országos hírű intézményekben sajátíthatják el a hallgatók a szakmát. A gólyatáborról megjegyezte: itt összekovácsolódik egy mag, amely viszi magával a többieket is. Azt kívánta a gólyáknak, hogy szeressék az együtt töltött időt, szeressék meg Gyulát, ahol egy hivatást tanulnak.

Harry Potter-es tematikában zajlik a Gál Ferenc Egyetem gólyatábora

Az életük néhány legszebb éve következik most, és abban, hogy ez így legyen, minden segítséget megadnak – köszöntötte a négy karról Békéscsabára érkezett elsősöket dr. Árpási Zoltán, a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai, gazdasági karának dékánja. Megjegyezte, hogy a gólyatábor a csapatépítésről szól, és a Harry Potter-es tematikát követve ismertette, hogy mi merre található a campuson, azaz, merre van Dumbledore professzor irodája, a Titkok Kamrája, a Tiltott Rengeteg, vagy, hogy hol van a quidditch-pálya.

Szerezzenek barátokat, segítsék egymást!

Kovács Katalin, a Gál Ferenc Egyetem oktatási igazgatója azt kívánta az elsősöknek, hogy érezzék jól magukat ne csak a gólyatáborban, hanem majd az egyetemen is. Azt kérte, hogy a tanulás mellett szerezzenek maguknak barátokat, valamint, hogy segítsék egymást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában