Ifjúsági élet

2024.09.03. 12:50

LIKE: bemutatkoztak a 32. Csabai Garabonciás Napok jelöltjei – galériával, videóval

Immár 13. alkalommal szervezte meg a békéscsabai diákönkormányzat a LIKE – Lézengő Ifjúság Kulturális Eseménye elnevezésű rendezvényt, ahol bemutatkozhattak a 32. Csabai Garabonciás Napok jelöltjei és stábjai is.

Dinya Magdolna

A Lézengő Ifjúság Kulturális Eseményt (LIKE) a Csabagyöngye Kulturális Központ – Stég és a Derkovits sor Békés Megyei Könyvtár melletti szakaszán rendezték meg hétfőn délután. A Békéscsabai Diákönkormányzat 2011-ben szervezte meg először az egy napos diákfesztiválját. Akkor egy országos pályázati programhoz csatlakozás adta a rendezvény ötletét, ami olyan sikeresnek bizonyult, hogy sok-sok változást megérve a békéscsabai diákélet meghatározó eseményévé vált. Immár 13. alkalommal rendezte meg a Békéscsabai Diákönkormányzat és a Csabagyöngye Kulturális Központ együttműködésében.

Sokszínű programokkal várták a fiatalokat a LIKE eseményen
Sokszínű programokkal várták a fiatalokat a LIKE eseményen Fotó: Beol.hu

A LIKE 2022-től a Csabai Garabonciás Napok kampány indító eseménye is

Lehetőséget kínál a jelölteknek és a stáboknak arra, hogy már szeptemberben bemutatkozzanak, kipróbálják magukat, kapcsolatokat építsenek, ízelítőt adnak a stábok kampánycéljaiból, arculatából, kipróbálják a díszletelemeket, a csapattagok együttműködését. A kitelepült stábok iskolájukkal kapcsolatos mini kvízt is összeállítottak. A helyes megfejtők lájkokat kaptak. A sikeres LIKE-vadászok a Békéscsabai Diákönkormányzat és a Liget Ifjúsági Tér ajándékaként gumicukorra válthatták be azokat.

Bemutatkoztak a 32. Csabai Garabonciás Napok jelöltjei

  • Bíró Bendegúz, a Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégiumból; 
  • Petrovszki Gergő, a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumból; 
  • Kiss Mercédesz, a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégiumból; 
  • Lukoviczki Máté, a Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskolából; 
  • Fábián Áron, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumból; 
  • Pojendán Áron, a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium; 
  • Gábor Tibor Dominik, a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnáziumból; 
  • Gellért Milán, a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégiumból.

Garán nem induló iskolák diákközösségeit is várták az eseményre

Nem csak a Garabonciás Napok jelöltjei és stábjai mutatkozhattak be az eseményen, a Garán nem induló iskolák diákközösségeit is várták a LIKE-ra kitelepüléssel vagy színpadi produkcióval, hiszen ez az esemény ízig-vérig a fiataloké. A városi diákönkormányzat is bemutatkozik, hiszen a résztvevők a legkülönfélébb szerepekben láthatják a városi dökösöket. 

Egy korábbi ifjúsági fesztivál, a Rongyoló népszerű békéscsabai helyismereti játékát is felelevenítették Searchin’ Csaba néven, ami egy városban mászkálós telefonos játék, melyben 6 fős csapatoknak kellett minél több célpontot megtalálni Békéscsaba belvárosában egy telefonos webapp segítségével és begyűjteni a nehézségtől függően járó pontokat. 

Szarvas Péter polgármester kiemelte, hogy az önkormányzat eddig minden LIKE eseményt támogatott, és az idei a rendezvény sem volt kivétel. Hangsúlyozta, hogy nem ez az egyetlen jelentős középiskolai esemény Békéscsabán, hiszen közeledik a 32. Csabai Garabonciás Napok, amely országosan is egyedülálló jelentőséggel bír. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában