Népdalkör

2 órája

Szállt az ének, ünnepelt a Búzavirág népdalkör Pusztaföldváron

Népdalköri találkozóval egybekötött születésnapot ünnepelt szombaton Pusztaföldváron a Búzavirág népdalkör. Fennállásuk 15. éve éppen az idei esztendő.

Csete Ilona

Tizenöt éve dalolnak, ünnepelt a Búzavirág népdalkör

A Búzavirág népdalkör 2009. júliusában alakult meg Gyarmatiné Laduver Márta és Szabó Enikő szervezésében, Szemenyei Józsefné vezetésével. 2014. októberében személyi változás történt a vezetésben, azóta Palyov Pál a dalkör művészeti vezetője.

A népdalkör rendszeresen szerepel községi rendezvényeken, kiállításmegnyitókon, társadalmi és egyházi ünnepeken, valamint a szomszédos és távolabbi települések fesztiváljain, dalos találkozóikon. A tagok méltán lehetnek büszkék a népdalköri díjaikra: Aranyminősítés, Ködellik a Mátra Országos Népzenei Fesztiválon 2015-ben különdíj, Földvári kultúráért díj 2016. A 15. születésnapot népdalköri találkozóval tették még emlékezetesebbé. Több település népdalköre (Csanádapáca, Makó, Csanádpalota) bemutatkozott, de színpadra léptek a földvári iskola néptáncosai, valamint Szabó Enikő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában