40. évforduló

3 órája

Jó szelet kapott a csabai Rózsa tesitagozatos osztálya

Negyvenéves érettségi találkozóján a řégi Rózsa Ferenc Gimnáziumba is ellátogatott az egykori tesitagozatos osztály. 1980-ban 32-en kezdtek itt, ahogy mondták, összefújta őket a szél az egész megyéből.

Nyemcsok László

Jó szél volt, kézisek, röplabdások, focisták, vívók, teniszezők, atléták, tornászok, asztaliteniszezők jártak egy osztályba. Már kevesebben vannak, megérzik az idő múlását. Pocsai János osztályfőnök sem lehetett már velük. A stafétát ikonikus magyartanáruk, Tábor Lajos vette át, aki a mostani találkozót is megtisztelte. Kedves vendégük volt még Rung Lászlóné, Márti néni.

Rózsa, tesi tagozat, találkozó
Az érettségi találkozó résztevevői a régi Rózsa előtt

Sokat beszélgettek, megemlékeztek azokról, akik már nem lehettek velük. Bár, amikor ismét felhangzott a Beatles, Balázs Peti és Andódi Tibi tolmácsolásában, a gitár hangjaival kísérve mindenki ott ült velük a padban, mint akkor. Megbeszélték, időnként találkoznak, például jövőre, a Szarvasi Szilvanapokon.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában