Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 25

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 25-én.

Beol.hu
a nap legfontosabb hírei, hírösszefoglaló, összefoglaló
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Megváltoztak az időjárási és útviszonyok. Ennek apropóján arra hívták fel a figyelmet pénteken Békéscsabán, a Szent István téren a rendőrség és az önkormányzat közös, Láthatóan Békéscsabán című rendezvényével, hogy mennyire fontos az őszi, téli közlekedés során a láthatóság. Az érdeklődőket, köztük gyermekeket ügyességi kerékpáros pályával és játékokkal várták, láthatóságot és látást elősegítő ajándékokat osztottak.

Ünnepélyes keretek között adták át a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia Utánpótlás Központjának csarnokát pénteken. A bemutató mérkőzésekkel tarkított eseményen a magyar labdarúgás ikonjai is részt vettek, úgy mint Gellei Imre volt szövetségi kapitány, Csank János, az Előre egykori kupagyőztes csapatának edzője vagy Mészöly Géza korábbi magyar válogatott labdarúgó. A Békéscsabai Labdarúgó Akadémia új létesítménye 354 millió forintból készült el.

Nagyjából 7,7-8,6 milliárd forintot kell a jövőben a szabadkígyósi Wenckheim-kastély további felújítására fordítani. Ehhez tőkeerős partnerekre van szükség – mondta Lázár János, az Építési és Közlekedési Minisztérium minisztere a pénteken Békéscsabán tartott sajtótájékoztatón azzal kapcsolatban, hogy a szabadkígyósi Wenckheim-kastély is örökbefogadhatóvá vált.

Félméteres kősüllőt fogtak a Fekete-Körösből – tájékoztatott Facebook-oldalán a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

Nem gurult, hanem csúszott az egyik oldalával a napokban az úton egy utánfutó Gyula és Szabadkígyós között. A vontatmány egyik kereke ugyanis hiányzott, tulajdonosa pedig úgy oldotta meg a problémát, hogy egy másfél méter hosszú zártszelvényt szerelt fel helyette – ismertették a rendőrségen.

Középiskolások, főiskolások, egyetemisták kolbászgyúró versenyét rendezték meg a CsabaParkban pénteken délelőtt. Százötven csapat gyúrt és töltött a Csabai Kolbászfesztivál második napjának versenyén, 35 szakavatott zsűritag pontozott az asztaloknál. Maximum 5 fős csapatok indulhattak, de körbe vette őket a baráti társaság tízszer ennyi emberrel, és igazi, kolbászfesztiváli hangulattal.

Az augusztusban bevonult és az Acélkocka nevű alapkiképzési gyakorlatot teljesítő 138 honvéd Szentendrén tette le esküjét.

Orbán Viktor: megválasztottuk a Fidesz új fővárosi elnökségét.

 

 




 


 


 


 

 


 


 

 


 

 


 

 


 


 

 


 

 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 

 


 

 


 


 


 


 


 


 

 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában