Összefoglaló

3 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 11.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 11-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Kilenc asztalnál foglaltak helyet a fiatalok, majd elindult a csata, dobókockákkal dobtak és bábukkal léptek, és kiderült, hogy melyikük a legjobb szállítmányozó. A Profi-T-Ability országos logisztikai társasjáték-bajnokság régiós versenyére – amelynek a BSZC Kemény Gábor Technikum adott otthont pénteken – nyolc vármegyei középiskolából érkeztek diákok, a legjobb négy pedig bekerült az országos döntőbe.

Hét ellátottról, fogyatékossággal élő, sérült fiatalról gondoskodik az önkormányzat október 14-étől a Mokry utcai idősek klubja épületében – ismertette a pénteken a városházán tartott sajtótájékoztatón Szarvas Péter. Hozzátette: azt követően, hogy előző hét végén bezárta a Kölcsey utcában a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete a Napraforgó intézményét – ahol közepesen és súlyosan sérült fiatalokról gondoskodtak –, az önkormányzatnak kellett lépnie.

Két hete adták át a József Attila és a Deák utcát összekötő csabai kishidat – emlékeztetett a pénteken a városházán tartott sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester. Kiemelte, hogy a csabai kishídon gyalogosok és kerékpárosok közlekedhetnek, ennek ellenére a minap áthajtott egy autó a Réthy Pál hídon, miközben többen voltak rajta, gyermek és felnőtt is.

Számlázási láncokat működtető bűnszervezet tevékenységét szakította meg a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága. A nyomozók vagyonbiztosítási intézkedései eredményeként a bűnszervezet által a költségvetésnek okozott közel két és fél milliárd forintos vagyoni hátrány teljes egészében megtérült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában