Hagyomány

2 órája

Az Év Nagymamáját köszöntötték Eleken

Az idősek világnapja alkalmából minden évben átadják az "Év Nagymamája" és "Év Nagypapája" díjakat Eleken. A 2024-es év nagymamája címet Iván Mária érdemelte ki, unokája, Szücs Lara jelölése alapján.

Vincze Attila

A 2024-es év nagymamája címet Iván Mária érdemelte ki, unokája, Szücs Lara jelölése alapján. Fotó: Szelezsán György Facebook-oldala

Fotó: Gabriel Janos

A hírről Szelezsán György, Elek polgármestere számolt be Facebook-oldalán. Mint írta, a beérkezett pályázatok közül az Ügyrendi, Társadalmi Kapcsolatok, Kulturális és Sport Bizottság választotta ki Iván Máriát a díjra. A városvezető szívből gratulált a pályázó unokának, Szücs Larának és nagymamájának, Iván Máriának a nemes elismeréshez. Továbbá háláját fejezte ki minden nagyszülőnek, akik szeretetükkel, bölcsességükkel és gondoskodásukkal gazdagítják közösségüket. Az alábbiakban olvashatják Szücs Lara sikeres pályázatát.

A 2024-es év nagymamája címet Iván Mária érdemelte ki, unokája, Szücs Lara jelölése alapján
A 2024-es év nagymamája címet Iván Mária érdemelte ki, unokája, Szücs Lara jelölése alapján. Fotó: Szelezsán György Facebook-oldala
Fotó: Gabriel Janos

Azon szerencsés gyerekek közé tartozok, akik ismerhetik mind a két nagymamájukat. Az apai nagymamámmal nagyon szoros kapcsolatot ápolok, ezét róla írnék néhány mondatot. A kedvenc nagymamám neve Iván Mária 1954. 01.05-én született Eleken. Termete alacsony, de annál fürgébb. Haja őszes színű, az arca nagyon kedves. Legjobb tulajdonságai közé tartozik, hogy mindig derűs és nagyon vicces, bármikor meglátogatjuk nagy szeretettel fogad bennünket. A nagyi az egész életét a család gondozására, ápolására, összetartására áldozza fel. A családi találkozók, mindig nála szoktak lenni. A testvéreimmel már babakorunk óta majdnem minden napot nála töltöttünk. Most sem telik el úgy nap, hogy ne látogatnám meg.

Amikor mamához érkezem, mindig finom illatok keringenek a konyhában. A kedvenc ételem tőle a töltött káposzta és a csokis ostya. Ezeket próbáltuk már a nagyi receptje szerint elkészíteni, de egyik sem sikerült még ugyanolyan finomra. Szerintem benne van a varázslat a nagyitól! A mamival sok időt töltünk beszélgetéssel, biciklizéssel, sütéssel- főzéssel és az állatok gondozásával, hiszen nemcsak rólunk gondoskodik, hanem az állatokról is. A beszélgetések során mindent elmondok neki, hiszen Ő olyan, mint a legjobb barátnőm és anyukám egyben. Mindig minden problémára van megoldása, illetve néhány bátorító mondata. Hálás vagyok, hogy Ő lehet a nagymamám és hogy ennyi időt tölthetek vele. Remélem még nagyon sok közös évünk, élményünk lesz együtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában