Békéscsaba

2024.10.10. 09:13

Tükörsima lett az addig rossz járda Jaminában

Az elmúlt hetekben két szakaszon is megújult a járda Jaminában – ismertette Opauszki Zoltán önkormányzati képviselő a Facebook-oldalán.

Licska Balázs

Emlékeztetett, hogy a nagyszabású járdafejlesztési program keretében, 2022-ben a választókerületében, 14 utcában 6188 méteren újították fel a járdát. A körzetének bejárásai során azonban megállapította, hogy további mintegy 6 kilométernyi szakasz vár korszerűsítésre. 

Két szakaszon is rendbe tették a járdát az elmúlt hetekben Jaminában
Forrás: Opauszki Zoltán Facebook-oldala

A Fidesz-KDNP-frakció kezdeményezésére idén 80 millió forintot fordítanak szerte a városban a járdák felújítására – ez választókerületenként 6,6 millió forintot jelent –, ő pedig úgy döntött, hogy az úgynevezett képviselői keretét szintén ilyen fejlesztésre költi – ami további 6,8 millió forint –, tehát a körzetében összesen 13,4 millió forintot fordíthattak járdafelújításra.

Kiemelte, hogy olyan szakaszokat választott, ahol 2022-ben nem történt korszerűsítés, így most megújították a járdát

  • a Franklin utca 76. és a Báthory utcai sarok között, 80 méteren; 
  • valamint az Illyés Gyula utca 29. és 39. között, a páratlan oldalon, 160 méteren.

Hozzátette, hogy a továbbra is fontos feladatának tekinti a járdák felújítását, és arra, hogy a fejlesztések folytatódnak a következő években, garanciát jelent az önkormányzat által elfogadott ötéves program.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában