Rendőrség

1 órája

Kevesebb a garázdaság, viszont több a csalás Füzesgyarmaton

Tíz százalékkal emelkedett a regisztrált bűncselekmények száma egy év alatt, 2022-ről 2023-ra Füzesgyarmaton. Koncz Imre polgármester elmondta, hogy a rendőrségi beszámoló a közelmúltban került a képviselő-testület elé.

Licska Balázs

Némileg nőtt a regisztrált bűncselekmények száma egy év leforgása alatt Füzesgyarmaton

Forrás: Shutterstock

Amíg 2022-ben 29, addig 2023-ban 32 bűncselekményt vettek nyilvántartásba a városban. A közterületen elkövetett esetek száma egy év alatt felére, 6-ról 3-ra csökkent. A kiemelten kezelt bűncselekmények száma viszont összességében nőtt, 10-ről 18-ra: ebben a kitekintésben például a garázdaságok száma mérséklődött, ellenben a lopásoké, a rongálásoké, a csalásoké emelkedett.

A város közigazgatási területén 2022-ben öt személysérüléses közlekedési baleset történt, 2023-ban pedig hét. Ezek közül öt súlyos, míg kettő könnyű sérüléssel végződött. A Szeghalmi Rendőrkapitányság illetékességi területén tavaly 31 személysérüléses közlekedési baleset volt, tehát az esetek negyede-ötöde fordult elő Füzesgyarmaton – olvasható a beszámolóban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában