Idősek világnapja

2 órája

A gádorosi idősek ünnepeltek, díjat adtak át – galériával

A Gádoros Fejlődésért Egyesület az idősek világnapja tiszteletére ünnepséget rendezett a gádorosi idősek részvételével. A Hol van az a nyár című rendezvényre a gádorosi időseket vártak: háromszázan megtöltötték a tornacsarnokot szombaton.

Csete Ilona

A Gádoros Fejlődéséért Egyesület elnöke, Feketéné Makó Anita köszöntötte a gádorosi időseket, akik régi ismerőseikkel az újralátás örömének adtak hangot, miközben megérkeztek az ünnepségre. Várták őket kiállítással, kávéval, egészségmegőrző tanácsokkal, látvány fotószínházzal.

Gádorosi idősek
Gádorosi idősek: közösen ünnepeltek háromszázan. A szerző felvétele

Erdős Norbert országgyűlési képviselő, dr. Szilágyi Tibor polgármester és dr. Hidasi Judit professzor is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt. Az elnök köszöntője után a település vezetője hálájának, megbecsülésének adott hangot. Hangsúlyozta, önkormányzatuknak fontosak a szép korúak, hiszen a településért dolgoztak évtizedeken át, annak eredményeit élvezi a fiatalabb korosztály. Dr. Szilágyi Tibor elmondta, milyen szolgáltatásokat, ellátási formákat biztosít a gádorosi idősek számára. Szólt azokról a civil szervezetekről, akik szintén példás hozzáállással sokszínű elfoglaltságot, programot kínálnak az időseknek.

Idősek az idősekért díjat Bencsik Sándorné (jobbra) vette át. A szerző felvétele

 

Idősek az idősekért díjat adtak át

Erdős Norbert köszöntése után bejelentette és gratulált az egyesületnek: a 2023-ban benyújtott és a Magyar Falu Program civil szervezetek programszervezési támogatása címen 1 millió 790 ezer forint támogatást nyert.

Feketéné Makó Anita elárulta, amikor a pályázatot írta, felmerült benne: jó volna egy díj. A generációk közötti párbeszéd erősítése érdekében az Idősek az idősekért díjat létrehozták. Bejelentette: az kaphatja ezt az elismerést, aki településen élő nyugdíjas, kiemelkedő az önkéntes munkája az idősekért. 2024-ben az egyesület az aktív társadalmi és civil tevékenységéért, a szociális területen végzett tevékenysége elismeréseként Bencsik Sándorné Áginak ítélték. A díjat Erdős Norbert és Feketéné Makó Anikó adta át a kitüntetettnek.

Két kisgyermek is köszöntötte a gádorosi időseket

A gádorosi időseket ezen a napon két kisgyermek (Zsófi és Bendegúz) is köszöntötte verselve. De érkeztek orosháziak is. A Harangos néptáncegyüttes fergeteges műsorral szórakoztatta az időseket, akik az ebéd után operett előadáson vettek részt.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában