Békéscsaba

3 órája

Hatvan év után tértek vissza az alma materbe az egykori rózsások

1964-ben, tehát 60 éve érettségiztek a Rózsa Ferenc Gimnáziumban, ennek apropóján találkoztak a minap az egykori diákok Békéscsabán, az alma mater épületében, azaz a mostani evangélikus gimnáziumban.

Licska Balázs

A tíz évvel ezelőtti találkozó után elhatározták, hogy sűrűbben találkoznak, így az elmúlt esztendőkben azt is megünnepelték, hogy 53, 55 és 58 éve érettségiztek – ismertette dr. Kerekes Attila. Hozzátette: most eldöntötték, hogy két év múlva ismét összefutnak, hiszen a többségük akkor lesz 80 éves.

rózsások, érettségi találkozó, hatvan éve
Hatvan éve, 1964-ben érettségiztek, ennek apropóján jöttek össze az egykori rózsások a minap Békéscsabán. Fotó: Dr. Kerekes Attila

Visszaemlékezett a múltra, miszerint akkoriban a gimnázium épülete a pincétől a padlásig tele volt gyerekekkel, egy évfolyamon hat osztály volt. Ők 51-en kezdték meg gimnáziumi tanulmányaikat, végül 41-en érettségiztek. Érdekességként említett, hogy közülük csak öt lány volt, a többi 36 fiú. 

Elmondta, hogy a mostani találkozón 13-an jelentek meg. Bementek azon termek egyikébe, ahol gyakran megfordultak tanulmányaik során, illetve többek között az udvart és a tornatermet is megnézték, felidézve az emlékeiket. Hangsúlyozta: mindannyiuk számára meghatározó volt az a négy év, amit a gimnáziumban töltöttek.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában