Csanádapáca

2 órája

Ötven éve együtt – megünnepelték házassági évfordulójukat

Családi, baráti körben ünnepelt Csanádapácán egy mezőkovácsházi házaspár a hétvégén. Pasek József és Pasek Józsefné Besenyei Erzsébet 50 éve házasok.

Csete Ilona

A mezőkovácsházi házaspár, Pasek József és Pasek Józsefné Besenyei Erzsébet 50 éve, 1974. október 26-án mondta ki a boldogító igent. A házasságkötés napja a férj számára duplán ünnep, ekkor van a születésnapja.

Pasek József és felesége 50 éve mondta ki a boldogító igent
Fotó: BMH

A hétvégén majd harmincan összejöttek Csanádapácán, hogy felköszöntsék a párt. 

Pasek József elmesélte: felesége gerendási lány volt. Egy csanádapácai lakodalomban ismerkedtek meg 1973-ban, majd néhány hónap elteltével, 1974-ben megtörtént a lánykérés, és...

– ...abban maradtunk, megpróbáljuk leélni együtt az életünket. Annyi kérésem volt, a házasságkötésünket tartsuk a születésnapomon. 1974. október 26-án, amikor 29 éves lettem, egybekeltünk. Közösen úgy döntöttünk, Mezőkovácsházán folytatjuk az életünket, ahol nekem a munkahelyem, az otthonom is volt. Szépen boldogultunk, mindent legyőztünk együtt, még a betegségeket is. Egymást támogatva nyugdíjasokként a csanádapácai dalkörnek vagyunk a tagjai. Heti rendszerességgel átjárunk Apácára próbákra, és számos, örömteli fellépéssel a hátunk mögött valljuk: a lehető legjobb közösségben tölthetünk el hasznosan, sok jó baráttal értékes időt – nyilatkozta Pasek József.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában