Békéscsaba

3 órája

Ismét megrendezik a Játék-Szín színjátszó-találkozót

Október 11-én, pénteken 9.30 órától 16. alkalommal rendezi meg Békéscsabán, a vasutas művelődési házban a Mentálhigiénés Egyesület a Játék-Szín dél-alföldi regionális amatőr színjátszó-találkozót – ismertette Bonnyai Sándor intézményvezető.

Licska Balázs

A Játék-Szín keretében pszichiátriai és szenvedélybetegek, fogyatékossággal élők, idősek lépnek színpadra. Fotó: Mentálhigiénés Egyesület

A találkozót pszichiátriai és szenvedélybetegek, fogyatékossággal élők, továbbá idősek egyaránt színpadra lépnek. Idén tizenkét településről tizenkét csapat érkezik 110 résztvevővel, hogy egy szakmai zsűri, valamint nagyszámú nézőközönség előtt megmutathassa a műsorát, amely évről évre egyre színvonalasabb.

A szervező kiemelte, hogy a Játék-Szín arra hivatott, hogy a színpadra lépők megmutassanak valamit magukból: valami újdonságot, valami mást, valamit másképp, valamit máshogyan. Valami olyat, aminek üzenete van: ami túlmutat a hosszú és végtelennek tűnő zárójelentéseken. Ezért nincs külön kategória a fogyatékossággal élők, a pszichiátriai és a szenvedélybetegek, az idősek számára. Csak egy kategória van: melyik az a színjátszó csoport, amelyik leginkább át tudta adni a darab üzenetét, motívumait kiváló minőségben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában