Vádemelés

3 órája

Külföldön elvették a férfi jogosítványát, de Békéscsabán újat igényelt

Közokirat-hamisítás bűntette miatt emeltek vádat a Békéscsabai Járási Ügyészségen, egy 45 éves büntetett előéletű csökmői illetőségű, de Németországban élő férfival szemben, akinek a jogosítványát külföldön elvette egy rendőr, de ő itthon újat igényelt – ismertette a Békés Vármegyei Főügyészség.

Dinya Magdolna

A férfit az általa vezetett járművel egy holland településen, Helmondban a sebességhatár túllépése miatt a rendőrség intézkedés alá vonta és a férfi magyar vezetői engedélyét elvették. Az intézkedő rendőr tájékoztatta a terheltet, hogy jogosítványát a holland ügyészség felé továbbítják. Ezt követően a holland rendőrség a férfit írásban is informálta vezetői engedélyének a holland ügyészség részére történő megküldéséről, majd az ügyészi szerv szintén tájékoztatta őt arról, hogy a közokiratot a magyar hatóságoknak továbbítják. 

jogosítvány, külföld, igénylés
Elvették a férfi jogosítványát külföldön, de itthon újat igényelt Fotó: Shutterstock

Valótlanul nyilatkozott, hogy csak elvesztette a jogosítványát

A férfi mindezek ellenére bement a Békés Vármegyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatal Kormányablak Osztályára, ahol az eljáró ügyintézőnek valótlanul úgy nyilatkozott, hogy a vezetői engedélyét Németországban elvesztette. A terhelt bejelentéséről a megtévesztett ügyintéző jegyzőkönyvet készített, amelyben a terhelt közlésére figyelemmel valótlanul az elvesztés tényét rögzítette, ez alapján pedig a közhiteles engedély-nyilvántartásban is a valótlan tény került rögzítésre. A bejelentés okán a terhelt részére a hatóságok új vezetői engedélyt állítottak ki.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában