Összefoglaló

3 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 13.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 13-án.

Beol.hu
hírösszefoglaló, a nap legfontosabb hírei,
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Óriási érdeklődés mellett rendezte meg az egész napon át tartó szüreti felvonulást szombaton a Békési Kisgazdakör. A lovas kocsikból, fogatokból, lovasokból álló menet a szüreti felvonulás részeként a város hat helyén állt meg, majd a Széchenyi téren fejeződött be a program, ahol az ártézi kútból ezúttal is bor folyt.

Új utcanévtáblákat helyeznek ki Füzesgyarmaton a sarki házak falára vagy kerítésére – erről döntött nemrég tartott ülésén a képviselő-testület. Az önkormányzat ebben az ügyben kéri az érintett ingatlantulajdonosok együttműködését, egyúttal a házszámok kihelyezésére is felhívták a figyelmet.

Közokirat-hamisítás bűntette miatt emeltek vádat a Békéscsabai Járási Ügyészségen, egy 45 éves büntetett előéletű csökmői illetőségű, de Németországban élő férfival szemben, akinek a jogosítványát külföldön elvette egy rendőr, de ő itthon újat igényelt – ismertette a Békés Vármegyei Főügyészség.

Grafika, festmény és plasztika jellemzi annak a tárlatnak az anyagát, mely a napokban nyílt meg a szarvasi Ruzicskay Alkotóházban. A Face2Face kiállítás Magyarország négy meghatározó művésze társulásának eredménye, akik a képzőművészeten túl a zenében is egymásra találtak.

Japán őszi színei címmel rendezték meg a gyulai Japán Napot szombaton a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. Az eseményen részt vett Ono Hikariko, Japán magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete. A Japán Nap számos, a felkelő nap országához kapcsolódó különleges programmal várta a látogatókat.

Túlzás nélkül hatalmas, minden tekintetben abszolút tórekord fogást könyvelhetett el szombaton a Fás-tó. A jelenleg zajló Őszi Fás-tavi Csónakos Harcsafogó Verseny második napjának reggelén kivételes termetű harcsa akadt horogra. A harcsaóriás paraméterei minden várakozást felülmúltak. A nettó súlya elérte a 77,20 kilót, hosszúsága pedig a 231 centit – írta a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ).

Az állatok világnapja alkalmából hat helyszínen, közel ötszáz gyermeknek tartott előadást a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság állatvédelemért felelős bűnmegelőzési szakembere. Az állatok világnapja apropóján megszervezett programot mindenhol kutyák, cicák, sünik megjelenése színesítette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában