Szezonzáró gurulás és emlékműavatás

1 órája

Motorosok százai vonultak Békéscsabáról Gyulára - galériával, videóval

Több programot is szervezett a Körös Motoros Karitatív Egyesület szerdán. Délben átadták az elhunyt motorosok tiszteletére készített emlékművet Békéscsabán, majd szezonzáró gurulást rendeztek a megyeszékhelyről Gyulára. A Körös Motoros Karitatív Egyesület utóbbi rendezvényén több mint nyolcszázan vettek rész.

Papp Gábor

Mintegy négy éve tervezzük, hogy emlékművet állítunk elhunyt motoros barátaink emlékére – mondta el Seben Gabriella, a Körös Motoros Karitatív Egyesület elnöke. A különleges emlékművet a békési Varga Anikó készítette el, és a faragott alkotást Békéscsabán, a Tompa utcai evangélikus temetőben állították fel. A monumentumnál a résztvevők meggyújtották a megemlékezés gyertyáit.

Körös Motoros Karitatív Egyesület
A Körös Motoros Karitatív Egyesület több programot is szervezett. Fotó: Bencsik Ádám

– Nagyon fontos számunkra, hogy immáron méltó módon emlékezhetünk elhunyt motoros társainkra, barátainkra – emelte ki Seben Gabriella. 

BA-3549
Emlékmű őrzi az elhunyt motorosok emlékét, amely Varga Anikó munkája.
Fotó: Bencsik Ádám

Körös Motoros Karitatív Egyesület: szezonzáró gurulás 813 résztvevővel

Ezt követően a motorosok a békéscsabai Tesconál gyülekeztek, ahonnan a szezonzáró gurulás részeként a gyulai hipermarkethez vonultak át.

Seben Gabriella elmondta, összesen 813-an vettek részt az eseményen. 

 

– Békés vármegyei barátaink mellett az ország más részeiből, például Szegedről, Hódmezővásárhelyről, Budapestről, Bács-Kiskun vármegyéből és a határon túlról is érkeztek – részletezte Körös Motoros Karitatív Egyesület elnöke. A menetet is két budapesti motoros vezette fel.

Összetartók a motorosok

– Összetartó társaság vagyunk, ha valamelyik motoros klub közös programot hirdet, nagyon sokan eljönnek rá – fogalmazott Seben Gabriella a rendezvény sikerével kapcsolatban. – A szezonzáró gurulással szerettük volna felhívni a figyelmet a biztonsági motorozásra.

A gyulai Tesconál a parkolás után csoportkép készült, nagy beszélgetések kezdődtek, majd szabadprogram következett.

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában