Nyolcadikosok döntés előtt

2 órája

Mindent megmutat egyben, így segít a továbbtanulásban a kamara

Segítséget nyújt az általános iskolák végzőseinek a középiskolák közötti választásban a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A kamara JóPálya – és a Tiéd? Facebook-oldalán, illetve a tovabbtanulasbekes.hu oldalán mindent megtalálnak egyben, amire a továbbtanulással kapcsolatban a nyolcadikosoknak, a szüleiknek és az osztályfőnökeinek szükségük van.

Licska Balázs

A nyolcadik osztály a továbbtanulás miatt különösen nagy kihívást jelent nemcsak a gyerekeknek, hanem a szülőknek és a pedagógusoknak is. Rengeteg időpontot kell számon tartani, ki kell választani a szóba jövő iskolákat, meg kell határozni a sorrendet. Ezt feltérképezni nem lehet pár nap alatt, hiszen majdnem minden képzést több iskola indít, de vannak köztük különbségek. Van olyan képzés, amilyet az országban mindössze két helyen indítanak – és az egyik hely éppen Békéscsaba –, és van olyan szak, amely akkor is kötelező kollégiumot ír elő, ha a gyermek a szomszéd utcában lakik.

továbbtanulás
Fontos döntés előtt állnak a nyolcadikosok, ezért nyújt segítséget a kamara a továbbtanulásban. Illusztráció: Shutterstock

Hasznos információkkal segít a továbbtanulásban a kamara

A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával évek óta azon dolgozik, hogy segítsen a továbbtanulásban, hogy jól megfontolt döntést hozhassanak a családok. Térítésmentesen tartanak osztályfőnöki órákat és szülői értekezleteket, szerveznek cég- és üzemlátogatásokat, hogy megismerhessék a gyerekek, milyen a munka világa. Ha valakinek több segítségre van szüksége, szintén térítésmentesen kérhet egyéni tanácsadást is – hangsúlyozták a kamaránál.

Mindent megmutatnak egyben a Facebookon és a honlapon

A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara JóPálya – és a Tiéd? Facebook-oldalán, illetve a tovabbtanulasbekes.hu oldalon mindent megtalálható egyben, amit tudni kell a továbbtanulással kapcsolatban: 

  • az összes Békés vármegyei középiskola nyílt napja egy táblázatban, 
  • melyik iskola milyen képzéseket kínál, 
  • melyik szak melyik iskolában érhető el, 
  • a legfontosabb időpontok, határidők, 
  • praktikus tanácsok a továbbtanuláshoz, 
  • gyakran felmerülő kérdésekre válaszok. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában