Tragédia

2 órája

Tolatva okozott halálos balesetet a szeghalmi férfi

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a Gyulai Járási Ügyészség vádirata alapján 1 év 3 hónap időtartamú, 2 évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre és a „B” kategóriába tartozó járművek vezetésétől 6 hónapi eltiltásra ítélt előkészítő ülésén a Szeghalmi Járásbíróság egy 51 éves büntetlen előéletű szeghalmi férfit. A férfi tolatva okozott halálos balesetet.

Papp Gábor

Az ítélet szerint az eljárás során felmerült, 260 ezer forintot meghaladó bűnügyi költséget is neki kellene megfizetnie. Az ítélet nem jogerős, az ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be. A férfi tolatva okozott halálos balesetet.

Tolatva okozott halálos balesetet
Tolatva okozott halálos balesetet a férfi Kertészszigeten
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

Tolatva okozott halálos balesetet

A férfi 2022. december 15-én, a délelőtti órákban egy tejszállító és árusító belső berendezéssel ellátott tehergépkocsit vezetve közlekedett Kertészsziget lakott területén, a Dózsa utcán a Kossuth utca felől Bucsa irányába. A férfi a tehergépkocsival a Dózsa utcában az úttest menetiránya szerinti bal oldali széléhez húzódva, hogy árusítson, megállt. Miután a kereskedelmi tevékenységet befejezte, a járművel a Kossuth utca irányába hátramenetben kezdett el haladni, azonban a hátramenetet nem kellő figyelemmel és körültekintéssel hajtotta végre, s emiatt elütötte az autó mögötti útszakaszon gyalogosan közlekedő idős nőt – írta közleményében a Békés Vármegyei Főügyészség.

A nő olyan súlyosan megsérült, hogy még aznap meghalt

A baleset következtében a 67 éves sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy még aznap, a kórházba szállítást követően meghalt. A baleset során elszenvedett sérülések és a sértett halála között közvetlen ok-okozati összefüggés van.

Megszegte a KRESZ-ben foglaltakat

A férfi cselekményével megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, amely szerint járművel megfordulni, illetőleg hátramenetet végezni csak úgy szabad, hogy az a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza. Ha a személy- és vagyonbiztonság megkívánja, a hátramenethez a járművezetőnek gondoskodnia kell arra alkalmas irányító személy közreműködéséről. Az irányító személynek úgy kell elhelyezkednie, hogy folyamatosan lássa a jármű mögötti területet és a jármű vezetőjével is kapcsolata legyen.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában