Alakuló ülés

2 órája

Két alpolgármestert választott a vésztői képviselő-testület

Megtartotta alakuló ülését a napokban Vésztő képviselő-testülete. A vésztői képviselő-testület két alpolgármestert választott és két bizottságot hozott létre. Az alakuló ülésen köszöntőt mondott Karakas Anikó polgármester, jelezve, milyen Vésztőt szeretne.

Licska Balázs

A vésztői képviselő-testületbe bekerült a június 9-ei önkormányzati választás eredménye alapján Karakas Anikó polgármester mellett önkormányzati képviselőként Bozókiné Pardi Anna, Dancs Gábor, dr. Mike László, Gyulai András, Kuti István, Lázár Attila, Muzsainé Marhás Beatrix és Szabó Sándor, mindannyian függetlenként.

vésztői képviselő-testület, alakuló ülés
A vésztői képviselő-testület tagjai esküt is tettek az alakuló ülésen. Fotó: KSTV

Másodszorra kapott bizalmat polgármesterként Karakas Anikó

Karakas Anikó polgármesterként második alkalommal kapott bizalmat, amiért köszönetet mondott. Kiemelte, hogy elkötelezett Vésztő, a vésztőiek iránt. Nemcsak vezetni szeretne, hanem közösségi szereplőként részt venni a város mindennapi életében. Úgy véli, olyan döntésekre van szükség, amelyek a jövőt is építik, nem csak a jelen kihívásaira válaszolnak. Szerinte Vésztő fejlődése a közös munkán múlik, hangsúlyozta az összefogás, mint alapvető érték fontosságát. Olyan várost szeretne, amely mindenki számára lehetőséget és reményt nyújt, ami otthont jelent.

Két alpolgármestert választott a vésztői képviselő-testület

Az alakuló ülésen Karakas Anikó polgármester javaslatára két társadalmi megbízatású alpolgármestert választottak:

  1. egyrészt dr. Mike Lászlót, aki az előző ciklusban is alpolgármesterként segítette a munkát, 
  2. másrészt Gyulai Andrást, a városüzemeltetési iroda igazgatóját.

Két bizottságról döntöttek az alakuló ülésen

A vésztői képviselő-testület két bizottságot hozott létre: a városfejlesztési bizottságot, valamint a szociális és karitatív bizottságot. 

  • A városfejlesztési bizottság elnöke Szabó Sándor lett. Az önkormányzati képviselők közül a grémiumba bekerült Bozókiné Pardi Anna, Kuti István, Lázár Attila és Dancs Gábor, míg nem önkormányzati képviselőként dr. Sánta Endre, Szabó Ákos, Kocsis Ádám és Csányi Istvánné.
  • A szociális és karitatív bizottság elnökének választották meg Muzsainé Marhás Beatrixot. Önkormányzati képviselőként Dancs Gábor és Lázár Attila, nem önkormányzati képviselőként pedig Dajka Ildikó és Karakasné Komáromi Éva vállal szerepet a bizottsági munkában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában