Bíróság előtt

2 órája

Forgalomból kivont autóval, ittasan kocsikázott a sarkadi férfi

Egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt állított bíróság elé a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 61 éves büntetett előéletű sarkadi férfit. Úgy vezetett ittasan egy forgalomból kivont autót, hogy el volt tiltva a járművezetéstől.

Papp Gábor

A Kecskeméti Járásbíróság 2023. május 19-én kelt végzésével a férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 140 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 1 év 8 hónapi időtartamra eltiltotta a közúti járművek vezetésétől. A férfi a büntetővégzést átvette, az 2023. december 15-én jogerőre emelkedett. A bíróság ezt követően levélben is tájékoztatta a férfit a büntetővégzés jogerőre emelkedéséről, így tisztában volt azzal, miszerint járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll. Ennek ellenére a férfi 2024 nyarán Kecskeméten vásárolt egy forgalomból kivont autót

forgalomból kivont, ittas, vezetett, férfi
Forgalomból kivont autót vezetett, piásan, eltiltás alatt a férfi. Illusztráció: Shutterstock

Forgalomból kivont autó: a rendszámtáblákkal is machinált

Később a jármű hátsó rendszámtáblája ismeretlen körülmények között elveszett, ezért a férfi annak helyére egy másik, egy szintén forgalomból kivont jármű rendszámtábláját szerelte fel. A férfi idén október 7-én a reggeli óráktól kezdődően Kecskeméten megivott legalább 5 deci pálinkát és 2 liter sört, majd másnap, október 8-án kora reggel beült a személygépkocsijába, és azt vezetve Kecskemétről Sarkadra közlekedett – tájékoztatta lapunkat közleményében a Békés Vármegyei Főügyészség.

A pálinka után sört is ivott

Miután a férfi a sarkadi lakásához ért, ott 8 és 9 óra közötti időben megivott még fél liter sört. Ezt követően nem sokkal a járművel Sarkadról Békéscsabára hajtott, amikor ott, a Szarvasi úton rendőri intézkedés alá vonták, ennek keretében alkoholszondás vizsgálatot is végeztek. Az intézkedés során a rendőrség észlelte, hogy a jármű hátsó hatósági jelzése nem a járműhöz tartozik, ezért azt a helyszínen lefoglalta. A férfi a személygépkocsit vezetve úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

A Békéscsabai Járásbíróság a férfit 40 nap elzárásra ítélte és 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az ítélet nem jogerős.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában