140 csapat versengett

2 órája

Óvodások is gyúrtak a Csabai Kolbászfesztivál nyitónapján - videóval, galériával

A legkisebbek gyúrásával, több mint 140 csapat részvételével csütörtökön délelőtt lezajlott a 27. Csabai Kolbászfesztivál négynapos programsorozatának első versenyszáma. A Csabai Kolbászfesztivál egész hétvégén tartogat meglepetéseket, további versenyeket és rengeteg szórakoztató programot, koncertet. Csütörtökön az óvodások és általános iskolások 5–5 kiló kolbászhúsból készítettek sütnivaló kolbászt.

Nyemcsok László

Verőfényes októberi napsütésben érkeztek a gyúrócsapatok a 27. Csabai Kolbászfesztivál nyitószámára, az óvodások és általános iskolások frisskolbászkészítő versenyére, a CsabaParkba. Több mint 140 csapat veselkedett neki a kolbásztöltésnek a Csabai Kolbászhimnusz elhangzása után. A rendezők biztosították az asztalt, az 5 kg húst és a töltéshez szükséges belet. Az 5 főből, legalább egy felnőtt (18 évet betöltött) részvétele szükséges volt. A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab 30 cm-es kolbászt kellett leadniuk a zsűrizéshez.

Jó hangulatban gyúrtak a Csabai Kolbászfesztivál nyitónapján.  Fotó: Dinya Magdolna

Csabai Kolbászfesztivál: a zsűri értékelte a kolbászkészítés folyamatát

Barna Ádám mezőberényi származású zsűrielnök elmondta, a pontozók értékelték a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, az asztal dekorációját. 

A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján a kolbászokat azonos konyhai körülmények között süttette meg. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában