Honvédelmi sportközpont

2 órája

Simicskó István Szarvason: a kadétképzés sikertörténet

A kadétképzés sikertörténet. A jövő biztonságát azok a kadétok garantálják majd, akik a katonai hivatást választják – mondta az MTI tudósítása szerint a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője csütörtökön Szarvason. A csütörtöki Kadét tűzfegyveres lövészversenyen 43-an vettek részt; a fiatalok 0.22-es kaliberű tűzfegyveres versenyszámban mérték össze tudásukat.

Beol.hu

Simicskó István a Honvédelmi Sportszövetség által üzemeltetett szarvasi sportközpontban tartott Kadét tűzfegyveres lövészverseny eredményhirdetésén elmondta, 2017-ben indult a program három középiskolában. Most 159 középiskolában 11 ezernél több kadétjuk van. Hozzátette, csaknem 260 tagszervezet kapcsolódott hozzájuk, programjaikkal mintegy 200 ezer embert érnek el. 

Simicskó István, kadét, progam, Szarvas, Honvédelmi sportközpont
Simicskó István: minden második kadét a katonai hivatást választja, ami erősíti Magyarország biztonságát  Fotó: MTI/Lehoczky Péter

– Nem tudjuk, milyen világ jön, de az biztos, hogy katonákra mindig szükség lesz; a biztonságnak ugyanis mindig „ára, záloga van” – fogalmazott. 

Erősítik Magyarország biztonságát

A Honvédelmi Sportszövetség elnöke szerint azok, akik kadétképzésben vesznek részt, a hivatásos, a szerződéses és a tartalékos katonai hivatást is választhatják, de a civil életben is kamatoztatható többletképességekre tesznek szert. Minden második kadét a katonai hivatást választja, ami erősíti Magyarország biztonságát – jegyezte meg.  A pedagógusok és az egészségügyi dolgozók mellett meg kell becsülni azokat, akik az emberek biztonságáért felelnek: a katonákat, rendőröket. „Akkor működik jól az állam” – jelentette ki. 

Példaéértékű a szarvasi sportközpont

Simicskó István elmondta, a Honvédelmi Sportszövetségnek már létesítményei is vannak, jelenleg országszerte öt, a szarvasihoz hasonló sportközpontot építettek meg; a Békés vármegyei példaértékűen, maximális kihasználtsággal működik. Szarvason két középiskola van, ahol működik a honvéd kadét program. Az eredményhirdetés előtt a politikus elmondta, céljuk az, hogy minden vármegyében legyen sportközpont. 

Kadét tűzfegyveres lövészverseny Szarvason. Fotó: MTI/Lehoczky Péter

Bartolák Csaba, Szarvas alpolgármestere a díjkiosztó előtt arról beszélt: óriási lehetőséget jelent Szarvasnak, hogy itt létesült egy honvédelmi sportközpont, ahogyan óriási lehetőség a kadét programban résztvevőknek kipróbálni magukat, „hogyan tudják állni a sarat”.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában