Gazdag program

2023.04.26. 10:18

Haluskát készítettek a Tájházak Napján Csorváson

A Magyarországi Tájházak Szövetsége kezdeményezéséhez csatlakozva, a Tájházak Napja alkalmából a hétvégén kétnapos nyitott kapuk rendezvényt tartottak a Csorvási Szlovák Emlékházban.

G. P.

Fotók: Gábriel János

Örömmel fogadta el a Szlovák Senior Klub a Csorvási Szlovák Önkormányzat meghívását, akik ízletes haluskával lepték meg vendéglátóikat és az érdeklődőket.

– Volt brindzás, túrós, káposztás, mákos és haluska leves is – mondta Hugyik Erzsébet, a Csorvási Szlovák Önkormányzat elnöke, aki roppant lelkes segítő csapatával gazdag programot állított össze.

Az első nap még inkább az ismerkedésről szólt, vasárnap aztán a csabaiak jóvoltából a haluska került a figyelem középpontjába.

A gyerekek is megtalálták a számításukat, akiket kézműves játszóházzal vártak, de a Föld Napja alkalmából veteményezhettek is. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a seprűkészítés és a szőnyegszövés rejtelmeibe.

– Tartottunk egy régi mesterség-bemutatót is. Kiszely András, a Békés Vármegyei Szlovák Önkormányzat elnöke a csabai népviseletekről tartott rögtönzött előadást. Emellett a vendégek Dohányos András tárlatvezetése mellett megnézhették a Szlovák Emlékházat – mondta Hugyik Erzsébet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!