Jótékonyság

2023.09.04. 10:57

MVM ZENERGIA: Csabán is sokan hallgatták az egyedülálló koncertet

Egy óriáskivetítőn közvetítették szombaton este Békéscsaba belvárosában az MVM ZENERGIA jótékonysági koncertjét. A Vármegyenap végén megtartott koncert fellépőit sokan hallgatták a békési megyeszékhelyen is.

Beol.hu

Páratlan élményben volt részük a főtérre kilátogatóknak.

Fotó: Bencsik Ádám

A különböző művészeti ágak és zenei stílusok, valamint a jótékonyság varázslatos találkozásának lehetett tanúja a közönség szeptember 2-án, szombaton este a Művészetek Palotájában – írta a Magyar Nemzet. Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett MVM ZENERGIA jótékonysági koncerten, amelyet a négy évszak váltakozása ihletett, a zene, az irodalom, a tánc és a képzőművészet egymás hatását erősítve páratlan élménnyel gazdagította a közönséget. A cég a jegyeladásból befolyt 6 millió 570 ezer forintot jótékony célra fordította. Az összeget az esemény hivatalos honlapján meghirdetett internetes szavazás eredménye alapján az Amigos a Gyerekekért Alapítvány nyerte el.

Ismert előadók léptek fel. Fotó: Bencsik Ádám

Az idei MVM ZENERGIA jótékonysági koncert a négy évszak tematikájára építve Vivaldi A négy évszak című zeneművét helyezte a középpontba. Az est során emellett a különböző évszakokhoz kötődő klasszikus zeneművek, jazz- és popslágerek, valamint Balázs János, Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész által megzenésített Petőfi-versek hangoztak el a költő születésének 200. évfordulójára emlékezve.

Az est során a művészeti vezetőként is közreműködő Balázs János mellett számos további kiváló művész színpadra lépett. Sárközy Lajos Liszt- és Junior Prima díjas hegedűművészt, a sokszoros platina- és aranylemezes Bagossy Brothers Company zenekart, Tóth Verát, az Anima Musicae Kamarazenekart, illetve Szabó Soma vezényletével a Cantemus Vegyeskart is hallhatta a közönség.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!