Előadások

2024.07.20. 13:21

Békéscsabai művészekkel vendégszerepel az Aradi Kamaraszínház

Magyarországon vendégszerepel az Aradi Kamaraszínház július 24-ig a Déryné Program keretében, A kolozsvári bíró című mesejátékkal és A Zördög című élőzenés komédiával. Előbbit a Jókai színház művésze, Tege Antal rendezte, utóbbiban pedig fellépnek a békéscsabai Tabán Táncegyüttes táncosai is – írta az MTI.

Beol.hu

A Tabán Táncegyüttes táncosai is fellépnek A Zördög című előadásban.

Forrás: MW-archívum

A kolozsvári bíró című mesejátékot és a Móricz-egyfelvonásosokból összeállított A Zördög című élőzenés komédiát Tarján, Karakószörcsök, Tolmács, Legyesbénye, Sirok, Külsősárd, Káptalanfa és Hercegszántó közönsége ismerheti meg ezekben a napokban – ismertette az MTI-hez eljuttatott közleményében az Aradi Kamaraszínház.
A kolozsvári bíró című gyermekelőadás egy ismert történetet mesél el Mátyás királyról és a kolozsvári bíróról, sok humorral, a reneszánsz kor zenéjét a mai hangzásokkal ötvöző, pergő ritmusú, kedves dalokkal. Az előadást Tege Antal rendezte, abban játszik Éder Enikő, Tege Antal, Katkó Ferenc, Gulyás Attila és Szabó Lajos.
A Zördög című Móricz-egyfelvonásosokból összeállított, felnőtteknek szóló komédiát Éder Enikő, Tege Antal, Katkó Ferenc és Tapasztó Ernő viszi színre. Az előadást a szabadkai Juhász Zenekar élő játékával, a békéscsabai Tabán Táncegyüttes táncosainak közreműködésével tekintheti meg a közönség. A Tapasztó Ernő rendezte előadás egy lakodalmi forgatag eseményein keresztül enged bepillantást a korabeli Magyarország sokszor pajzán jelenetekkel tarkított szerelmi életébe.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!