Várszínház

2024.07.14. 08:27

Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivált rendeztek – galériával

Több nívós produkcióval rendezte meg a Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivált pénteken a Gyulai Várszínház.

Papp Gábor

Fotó: Kiss Zoltán

Az esemény a várszínpadon a Feledi Projekt Esszencia című produkciójával kezdődött. Az Oláh Dezső Vibratone Quartet játszotta Bartók népzenei gyűjtéseiből készült átiratokra reflektáló táncszínházi produkcióban Náray Erika színművésznő működött közre.

A fesztivál az extrém forró időjárás miatt a táncszínházi produkció után a légkondicionált Kamarateremben folytatódott. Az erdélyi és ősi nomád népzenéhez bátran és kreatívan nyúló Zoord zenekar igazi kuriózumot tartogatott a nézők számára. A doromb, a kaval, a hegedű, a citera, a dob és az egyedi énekhang különleges, elementáris erővel hatott a hűs falak között.

 

A fesztivál harmadik fellépője a MazsiMó GipsyMó a légkondicionált kamaratermet hamar felforrósította katalán rumbára épülő zenéjével. Elsősorban saját szerzeményeiket hallhatták, de felcsendültek Gipsy Kings, valamint régi magyar és külföldi dalok feldolgozásai is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!