Békéscsaba

2024.09.03. 19:55

Amíg Ön alszik, három bábos dráma is születik az aszályról

Kedden délután immár a VII. Bábos Drámaíró Versenyt keltették életre a Napsugár Bábszínházban, ahol bemutatkoztak az írók, rendezők és a csapattagok is.

Dinya Magdolna

A VII. Bábos Drámaíró Verseny megnyitóján kihúzták azt témát, amelyből három író Drubina Orsolya, Gráf Dorka és Hanula Zsolt Péter egyetlen éjszaka alatt ír egy-egy bábos drámát. 

bábos, bábos drámaíró, verseny, dráma, aszály
Az íróknak egyetlen éjszaka áll rendelkezésre, hogy megalkossák a saját műveiket a bábos drámaíró versenyen. Drubina Orsolya, Hanula Zsolt és Gráf Dorka Fotó: Beol.hu

A téma tíz, a Békés Megyei Hírlap keddi számában megjelent cikk közül lett kiválasztva véletlenszerűen, húzással. Az eredmény pedig a „Vannak szép csövek, de sok az aszott szem” címre esett. A megszülető darabok Ecsedi Csenge, Fodor Orsolya, Maróthy Anna Zorka rendezésében valósulnak majd meg.

Lenkefi Zoltán, a békéscsabai bábszínház igazgatója elmondta, hogy négy éve nem tudták megrendezni ezt a versenyt, különböző nehézségek miatt.  – Mi sem mutatja jobban a kitartásunkat és szeretetünket a magyar bábos dráma iránt, hogy most itt lehetünk – hangsúlyozta. Eredeti céljuk 10 évvel ezelőtt az volt, hogy megmutassák az érdeklődőknek, van magyar bábos drámaíró. Maga a verseny nem csak erről szól, hiszen a különböző társulatok ilyenkor találkozhatnak és új kapcsolatokat is teremthetnek. 

Varga Tamás alpolgármester köszöntő beszédében kiemelte, hogy a Covid19 és az energiaválság okozta hosszú szünet után különösen örül annak, hogy ez a különleges esemény újraindulhat. Hangsúlyozta, hogy a verseny során létrejövő alkotások, inspirációk, valamint a szakmai és baráti kapcsolatok kihathatnak hosszú távon a jövőre is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!