Vízügyesek

2024.09.15. 15:59

Jön az árvíz a Dunántúlon: a KÖVIZIG 116 munkatársa is segít – videóval

A vízügy Országos Műszaki Irányító Törzse (OMIT) elrendelése alapján a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság 116 munkatársa indult útnak vasárnap délben az árvízzel leginkább veszélyeztetett Észak-Dunántúlra, hogy segítsék az állami védvonalakon szolgálatot teljesítő kollégáik munkáját.

Papp Gábor

A KÖVIZIG munkatársai a Tát-Esztergomi- és a Komárom-Almásfüzitői árvízvédelmi szakaszon teljesítenek majd szolgálatot – tájékoztatott Lúczi Gergely megbízott igazgató. Vízrajzi mérőcsoportjuk már szombaton útnak indult, ők az árhullám levonulásának nyomonkövetését segítik vízhozammérésekkel. Három önállóan védekező település, Gönyű, Hédervár és Dömös munkáját is gyulai vízügyes műszaki irányítók segítik, ők már vasárnap reggel elfoglalták szolgálati helyüket. Az indulás pillanatait is megörökítették. 

árvíz, KÖVIZIG, segítség, vízügyi szakemberek
Tájékoztató a feladatokról indulás előtt. Forrás: KÖVIZIG

A vártnál gyorsabban érkezik az árvíz Magyarországra. Vannak olyan települések, ahol máris el kellett kezdeni a gátak megerősítését homokzsákokkal, mivel a Duna egyes szakaszain gyorsabban emelkedik a víz, mint ahogy arra számítottak. A munkálatokat több helyen már tegnap elkezdték, de a mai nap is várják a segítő kezeket a védekezéshez – számolt be róla korábban a Magyar Nemzet.

Békés vármegyében nincs semmilyen árvízi helyzet.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában