Program

2024.09.16. 12:56

Utcazene-fesztivált rendeznek Békéscsabán, hat plusz egy helyszínen

Első alkalommal szerveznek Békéscsabán szeptember 21-én, szombaton utcazene-fesztivált – ismertették hétfőn, a Szent István téren tartott sajtótájékoztatón. Az utcazene-fesztivál keretében több mint húsz zenekar hat plusz egy helyszínen lép színpadra.

Licska Balázs

A szervező BORhelló Borkultúra Egyesület elnöke, Szenes János elmondta, hogy két helyi fiatal ötlete nyomán rendeznek utcazene-fesztivált Békéscsabán. Egy olyan rendezvényt álmodtak meg, amely nemcsak a zenéről, hanem a gasztronómiáról is szól. A minőségi utcazenét kínáló eseményhez csatlakozó vendéglátóhelyek pedig kedvezményeket is kínálnak a közönség számára.

utcazene,fesztivál,Békéscsaba
Kovács Ákos, Szenes Patrik, Varga Tamás és Szenes János beszélt a részletekről az utcazene-fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón
Fotó: Bencsik Ádám

Az önkormányzat segíti az utcazene-fesztivál rendezését

Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere kifejtette, hogy 2020-ban született meg az utcazene-fesztivál ötlete, annak megszervezését azonban megakadályozta a koronavírus-járvány. A város eltökélt, hogy támogassa az olyan programokat, amelyek izgalmasak a helyieknek és a városba érkezőknek, hogy segítse a fiatalok kezdeményezéseit. Az önkormányzat pénzügyileg, erkölcsileg és szakmailag is az utcazene-fesztivál mellé állt.

A közönség is szavazhat a zenekarokra

Az egyik szervező, Szenes Patrik hozzátette: amikor az utcazene-fesztivál ötletével jelentkeztek, támogató visszajelzéseket kaptak. Több mint 20 zenekar játszik majd szombaton 11 és 19 óra között hat különböző helyszínen, váltásban, akik teljesítményét zsűri értékeli, de a közönség ugyancsak voksolhat: egészen pontosan azok, akik megveszik az utcazene-fesztiválon kínált poharat, és ezért cserébe a programhoz csatlakozó vendéglátóhelyeken kedvezményeket szintén kaphatnak.

Hat plusz egy helyszínen játszanak a zenekarok

A másik szervező, Kovács Ákos sorolta, hogy

  • a Kossuth téren,
  • a Szent István tér és a Justh Gyula utca sarkán,
  • a Szent István téren a városháza környékén,
  • a Jókai színház előtt,
  • a sétálóutcán,
  • a Korzó téren

játszanak majd a zenekarok. A Csabai Rendezvénypajta lesz a mondhatni hetedik helyszín, ahova akár dottóval is kijuthatnak az érdeklődők, de az itt fellépő zenekarok nem vesznek részt a versenyben. Az utcazene-fesztivál a Szent István téren utcabállal ér véget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!