röplabda

2018.05.24. 11:50

Veretlenek Molcsányiék

Franciaország után Horvátországot is legyőzte a magyar női válogatott az Európa-Liga Arany-csoportjának budapesti mérkőzésén.

G. P.

Jan de Brandt együttese 3:1-es sikerrel vette a második akadályt, és vezet továbbra is csoportjában. A magyar válogatott szombaton Finnországban lépnek majd pályára.

A nemzeti csapatban kiemelkedően játszott a békéscsabai Molcsányi Rita, de sokat tett a győzelemért klubtársa, a centerposzton jeleskedő Pekárik Eszter is, aki tíz pontot tett a közösbe. A Linamar-Békéscsabai RSE-t is képviselve játéklehetőségez jutott még a fiatal Szedmák Réka és a rutinos Nagy Eszter is. Előbbi három, utóbbi hat pontot ért el. A magyar csapat legeredményesebb játékosa Szakmáry Gréta lett, aki 21 pontot szedett össze, de remekelt Sándor Renáta is (14).

Fotó: hunvolley.hu

– Eleinte nehezen lendültünk játékba a pálya közepén, de egyre jobban szerváltunk, amivel nyomást tudtunk helyezni a horvátokra. És ki kell emelnem, hogy mióta Magyarországon dolgozom, ilyen tökéletes védekezést még nem láttam a csapattól – mondta a mérkőzést követően Jan de Brandt, a magyar válogatott belga szövetségi kapitánya.

A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont (6:1), 2. Horvátország 3 (4:3), 3. Finnország 3 (3:3), 4. Franciaország 0 (0:6).

Magyarország–Horvátország 3:1 (24, 23, –23, 12)

Budapest, Közszolgálati Egyetem, 1200 néző. V: Fernandez Fuentes (spanyol), Bátkai-Katona (magyar). Magyarország: Bleicher 5, Sándor 14, Pekárik 10, Szedmák 3, Szakmáry 21, Nagy E. Csere: Molcsányi (liberó), Szűcs, Németh A. 8, Dékány 1, Pintér. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában