Cselgáncs

2022.10.04. 15:32

Csikós harmadszor magyar bajnok

Pakson mutatták meg tudásukat a békéscsabai BM Kano Judo SE magyar és ukrán versenyzői.

Papp Bálint, [email protected]

Gyani János és Csikós László

Október első hétvégéjén Pakson szerepeltek a békéscsabai BM Kano Judo SE versenyzői. Gyáni János tanítványai érmekkel tértek haza az A- és B-korosztályos diák országos bajnokságról, illetve a nemzetközi Atom-kupáról.

Az egyesület tájékoztatása szerint a diák A-korosztályos fiúk +66 kg-os kategóriájában a kétszeres országos bajnok Csikós László mérette meg magát. A fiatal tehetség bajnokhoz méltóan mozgott a tatamin, esélyt sem adva ellenfeleinek. Magabiztos és technikás küzdelmi habitusával sorra nyerte mérkőzéseit ippon-győzelmekkel. Három ippon-értékű dobással lett ismét a súlycsoport legjobbja, ezzel megszerezte sorozatban a harmadik országos bajnoki címét.

Szintén az A-korcsoportban indult a fiúk –54 kg-os kategóriájában a korábbi országos bajnok Gajdács Ábel, aki műtét miatt kihagyásra kényszerült a közelmúltban, ám a reménység ennek ellenére is elindult a bajnokságon. Első mérkőzését vazarival nyerte meg, majd a későbbi aranyérmestől vereséget szenvedett, így a bronzéremért folytathatta. A csabai versenyző uralta a küzdelmet a helyosztón, azonban taktikai hibát követett el, így végül a pontszerző ötödik helyen végzett.

Buza Péter a gyomaendrődi Bushido Judo SE versenyzőjeként bronzérmet szerzett, akinek a felkészülését szintén Gyáni János edző irányítja.

Diák B-korcsoportban a csabai egyesület új tagja, Szavicskó Dorka pontszerző ötödik helyen végzett, míg Perecz Lili (diák B) és Fridl Károly (diák A) első viadalán szép versenyzéssel helyezetlenül zárt.

Ezt követően az idősebbek vették birtokba a tatamit, a serdülők és az ifjúságiak a nemzetközi Atom-kupán mutathatták meg tudásukat. Hét ország – Ausztria, Románia, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna és Magyarország – összesen 849 dzsudokája lépett tatamira. A békéscsabai klub által befogadott ukrán cselgáncsozók is megmérették magukat Gyáni János és Vladiszlav Potapov edző vezetésével és szintén nagyszerű versenynapot zárva, érmeket hoztak haza. Az ifjúságiaknál Anasztaszija Szeverin (–48 kg) második lett, Mihajlo Cehanevics (–66 kg) szintén ezüstöt nyert, míg Sztyepan Piszarenko (–66 kg) harmadikként zárt. A pontszerző ötödik helyet szerezte meg Jurij Kopocs (–81 kg) és Artur Litovka (–60 kg). A serdülőknél Rosztiszlav Bulah (–40 kg) harmadik, Fedir Piszarenko (–55 kg) és Jurij Szeverin (–40 kg) ötödik lett.

A következő hétvégén a BM Kano Judo SE versenyzői az U23-as országos bajnokságon lépnek tatamira, ahol az egyesület korosztályos válogatottjai mellett az ukrán sportolók is részt vehetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában