Labdarúgás

2023.01.07. 12:00

Terven felül szerepelt az újonc Elek USE

A bajnokság őszi szakasza után sem állt le teljesen az Elek USE megyei II/A osztályú labdarúgó-csapata. Heti egy edzésre összejött a bajnokság egyik újoncaként az első felvonásában 4. helyen záró alakulat.

Gajdács Pál [email protected]

Forrás: Shutterstock

Fotó:  

Az elekiek beneveztek a megyei teremkupába, is, ahol már a hétvégén, a szeghalmi selejtezőben érdekeltek lesznek.

Turcsek Zoltán edző elmondta, hogy a felkészülés január 19-én kezdődik, a szakember hetente három foglalkozást vezényel a tanítványainak.

– Hasonló hozzáállásban bízom, mint amit ősszel is tapasztaltam, amikor egy-egy edzésen rendszeresen megjelent tizenöt-tizenhat játékos, ez is volt a siker egyik kulcsa – mondta a tapasztalt szakember. – Eredetileg a hatodik–nyolcadik helyre vártam a csapatot, ezért nem vagyok bosszús a negyedik hely miatt…

A tavalyi csapatból három kulcsjátékos, Nagy László, Jepure Bence és Barthalos Dávid is távozott, akiket azonban sikerült pótolniuk Kajári Lászlóval, Krisán Krisztiánnal és Nagy Richárddal.

– Az újak sikeresen beépültek a csapatba. Nagyon jól elkaptuk a rajtot, azután pedig vitt előre bennünket a lendület – tért vissza az őszi időszakra Turcsek Zoltán. Hazai pályán nagyon jól szerepeltünk, csak azt sajnálom, hogy a Dévaványa ellen kettő–nullás vezetésünk után, emberelőnyben is kikaptunk. Igaz, hogy volt olyan mérkőzés is, mint a Békésszentandrás elleni, amikor nulla–kettőről fordítva tudtunk nyerni.

Az elekiek hazai pályán szerezték pontjaik túlnyomó többségét, 21-et, idegenből hármat raboltak el.

– Idegenben is partiban voltunk a legtöbb csapat, így a Mezőkovácsháza, a Mezőhegyes és az utolsó őszi fordulóban a Szabadkígyós ellen is, csak éppen nem tudtunk gólt lőni – mondta az edző.

A felkészülésnek biztosan a nyáron igazolt Nagy Richárd nélkül fut neki az eleki társulat, akinek külföldi munkája nem teszi lehetővé a szerepvállalást.

– Egy-két játékossal szeretnénk frissíteni a csapaton, amelytől tavasszal is jó szereplést várok – fűzte hozzá Turcsek Zoltán. 

Az Elek USE tervezett edzőmérkőzései
Február 4., szombat: Elek USE–Kevermes SE
Február 11., szombat: Elek USE–Szabadkígyósi SZSC
Február 18., szombat: Elek USE–Végegyházi SE
Február 25., szombat: Elek USE–Kondorosi TE

A tervezett helyszín a gyulai Id. Christián Városi Sporttelep, a pontos időpontokról később döntenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában