Kézilabda

2023.06.16. 14:59

A Siófok és az Alba sem kapott licencet

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) monitoring igazgatósága első fokon döntést hozott a klublicenc-kérelmekkel kapcsolatban.

Gajdács Pál

Forrás: Shutterstock

Mint az MKSZ tájékoztatójából kiderült a női NB I-es klubok közül a Siófok KC és az Alba Fehérvár nem kapott licencet, míg a férfiaknál a Fejér-B.Á.L. Veszprém járt hasonlóképpen. A meghozott döntés elsőfokú, vagyis akik nem kaptak klub-licencet, azok fellebbezhetnek. A Siófok KC is, nehéz anyagi helyzetben, a mostani helyzet szerint nem indulhatnak az NB I-ben, de az NB I/B-ben sem, míg az élvonalból kiesett Érd igen. Megkapta az NB I.-es licencet az újoncként az élvonalbeli tagságát megőrző Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE, az NB I B.-ben pedig az Optimum Solar-Békési FKC férfi és az OXXO Energy Orosházi NKC női csapaata. 

Ha az NB I-ben a 14 jogot szerzett csapat közül valamelyik nem kapja meg jogerősen a licencet, akkor utána a jobbik kiesőre száll át a jog, amennyiben van licence. Ha nincs, akkor a rosszabbik kieső, majd a legjobb NB I B-s nem feljutó helyen végzett indulhat. Emiatt fordulhat elő az, hogy a kiesők vagy az NB I B-s harmadik helyezettek is beadták a kérelmet.

A klubok 2023. június 22. napjáig nyújthatnak be fellebbezést, ha az MKSZ első fokon elutasította a kérelmet.

2022–2023-as bajnoki helyezésük alapján az NB I-es szereplésre az alábbi csapatok szereztek jogot: EUbility Group-Békéscsabai ENKSE, Moyra-Budaörs Handball, Dunaújvárosi KKA, Praktiker-Vác, DVSC Schaeffler, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC, Kozármisleny Kézilabda Akadémia Kft., Motherson-Mosonmagyaróvári KC, MTK Budapest, Kisvárda Master Good SE, Vasas SC, Siófok KC, Alba Fehérvár KC. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában