Beol podcast

2023.07.16. 18:26

A versenyszerű csocsó egyre inkább hódít: a Beol podcast vendége Földi Zsolt

Stúdiónk vendége Földi Zsolt, a Dévaványai Csocsó Egyesület vezetője, a Viharsarki Csocsó Egyesület alelnöke volt. A beszélgetés apropójaként a Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban rendezett verseny szolgált, melyen több kategóriában is indultak nevezők.

Nyemcsok László

Földi Zsolt beszélt többek között arról, mennyire más a versenyszerű csocsó a kocsmainál. Egy-egy megmérettetés komoly erőnlétet, állóképességet igényel, taktikai felkészültséget követel meg, de természetesen jó reflexek, gyorsaság, technikai tudás is szükséges.

Földi Zsolt – aki középiskolai matematika és történelemtanár Békéscsabán – az utánpótlás kinevelésében is jelentős szerepet vállal, egyetemisták, közép- és általános iskolások is hódolnak már ennek a játéknak. A versenyasztalokat bérlik, naponta sok labdát elhasználnak, amiket pótolni kell.

Megtudtuk tőle, a rápörgetés a versenyszerű csocsóban tilos, miként meccs közben a beszéd is, és időkorlátok vannak. Amiben a „rendes” futballal megegyezik, 22 játékos van a pályán, gólra játsszák, de bábukat nem lehet hátra vagy előre vezényelni, mert fixen állnak a lábukon.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott vagy a Spotify-on

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában