Röplabda

2023.08.08. 08:35

Nyert szett nélkül maradtak a magyar lányok

A magyar válogatott hétfő este 3:0-ra kikapott a bolgár csapattól az U19-es női röplabda-világbajnokság nyolcaddöntőjében, így a 9-16. helyért folytatja szereplését a szegedi társrendezésű viadalon.

Bakulya Mihály

Fotó: Jani_Martin

Kőnig Gábor szövetségi edző együttese az első szettben nem igazán találta a ritmust, a folytatásban már bátrabban játszott. Feljavult a nyitóteljesítmény és a támadójáték, így 14-12-nél még vezetett. Ezt azonban egy 7-1-es bolgár sorozat követte, ami elég volt az ellenfélnek az újabb szett megnyeréséhez. A harmadik felvonásban is jól kezdtek a hazaiak, akik 14-12-nél ismét kétpontos előnyben voltak, de a szett folytatása is ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlott, mint az eggyel korábbi. A bolgárok 77 perc alatt negyeddöntőbe jutottak.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a bolgárok átlója, Mikaela Sztojanova volt 16 ponttal, a hazaiaktól a szintén átló Erőss Mirtill 10 pontot szerzett. A magyarok az alsóházban szerdán 18 órától a Dominikai Köztársaság ellen folytatják szereplésüket a Pick Arénában.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Bulgária-Magyarország 3-0 (17, 19, 18)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában